OPA!

DA LI JE OVO ZNAK ZA PIKSIJA? Nemci ODBILI da pozovu Pavlovića u reprezentaciju, imaju drugačiji plan za njega!

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksandar Pavlović neće dobiti poziv za seniorsku reprezentaciju Nemačke, da li je ovo znak koji je Piksi čekao?

Izvor: Profimedia/IMAGO

Aleksandar Pavlović može da igra za Srbiju, da li je ovo znak koji je čekao Piksi? Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Nemačke on neće dobiti poziv selektora Julijana Nagelsmana i neće se naći u seniorskoj reprezentaciji u ovom momenu. Planovi koje imaju za njega su drugačiji i sve ovo mogla bi da bude sjajna vest za Dragana Stojkovića.

Kako se navodi u tamošnjim medijima plan fudbalskog saveza Nemačke je da Pavlović prvo stekne iskustvo u mlađim selekcijama i sprema se poziv za selekciju do 21 godine. Selektor Antonio Di Salvio pozvaćega za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za mlade i mečeve protiv Izraela i tzv. Kosova. Sada je sve na njemu, posebno ako se umeša i FSS.

Aleksandar je rođen u Minhenu 3. maja 2004. godine i ove sezone pruža odlične partije u dresu Bajerna. Na 11 mečeva postigao je 2 gola i upisao 2 asistencije u Bundesligi. Nametnuo se treneru Tomasu Tuhelu i pokazao kakav talenat poseduje. Igra u veznom redu i ima ugovor sa klubom do 2027. godine. Trenutna vrednost, prema portalu "Transfermarkt", je dva miliona evra.

Srbiju u martu čekaju dve prijateljske utakmice, sa Rusijom i Kiprom, pa onda pred sam početak Evropskog prvenstva igra sa Austrijom i Švedskom. Hoće li se Pavlović naći na nekom od tih spiskova? Bilo bi lepo...

Podsećanja radi, "orlovi" su u grupi sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske i prvi meč na EURU igraju protiv Engleza 16. juna. Četiri dana kasnije na programu je duel sa Slovencima, pa onda 25. juna igraju sa Dancima.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: