Fudbal

PROMENIO VERU, ŽIVI NA SELU I VOZI AUTO STAR 40 GODINA! Bio najbolji fudbaler na svetu, danas ga ne prepoznaju

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno najbolji fudbaler na planeti, italijanski ofanzivac Roberto Bađo, šokirao je ljubitelje fudbala.

Izvor: Instagram/Robybaggio_official

Nekadašnji italijanski fudbaler Roberto Bađo (57) već godinama živi daleko od javnosti. Svojevremeno najbolji fudbaler planete vozi automobil star 40 godina, živi na selu i trpi jake bolove - karijera na najvišem nivou napravila je mnogo štete njegovom telu. Uticala je na to da danas ne može da potrči čak ni na prijateljskim humanitarnim utakmicama ili na terminu sa prijateljima, ali i na njegov fizički izgled.

Zato su se mnogi zabrinuli kada su se pre mesec dana pojavile njegove fotografije u javnosti. Na svom Instagram profilu Roberto Bađo pozirao je sa svojim nacrtanim likom i mnogi su se zapitali šta se desilo nekadašnjem reprezentativcu Italije i tragičaru sa Svetskog prvenstva u SAD, gde je Brazil bolje izvodio penale od evropske selekcije. Jedan od najpoznatijih penala u istoriji je i Bađov šut visoko preko prečke...

Bilo je onih koji su mislili da je i taj promašeni penal uticao na zdravlje slavnog fudbalera. Na licu mu je bio primetan višak kilograma, a isto je bilo i na portretu. To je fudbalskim fanaticima bilo dovoljno da se zapitaju kako je u poslednje dve decenije Bađo ovoliko promenio fizički izgled, da li je sve u redu sa njegovim zdravljem i kako bi mogao da pomogne sebi. Pogledajte fotografije o kojima se priča:

Izvor: Instagram/robybaggio_official/printscreen

Zapravo, Roberto Bađo je okačio na društvenu mrežu fotošopiranu sliku kako bi sebe poistovetio sa akterima čuvene serije Narcos. Duga talasasta kosa, brkovi i nekoliko kilograma više učinili su da Roberto Bađo izgleda kao pripadnik jednog od najvećih narko klanova svih vremena. Želeo je da liči na Pabla Eskobara, odnosno barem na onu njegovu verziju koju smo gledali na malim ekranima.

Pablo Eskobar je svojevremeno želeo da bude fudbaler, ali ga je put odveo do uloge jednog od najvećih kriminalaca u istoriji, "zaduženog" za proizvodnju i distribuciju narkotika, pljačke, ubistva, kidnapovanja, okršaje kriminalnih bandi... Životi su im se na neki čudan način preplitali, jer su istih godina u punoj snazi. U godinama kada je Eskobarov narko kartel bio najmoćniji, Bađo je bio jedan od najpopularnijih sportista sveta, kao reprezentativac Italije, fudbaler Juventusa, Milana, Intera, Fiorentine i drugih italijanskih klubova. Nažalost, svi ti odigrani mečevi ostavili su trag.

"Jedna stvar koja me stvarno boli je kad ga vidim uništenog u 57. godini", rekla je Robertova ćerka i dodala: "Nije igrao otkad je u penziji. Čak i kada se igra s nama u dvorištu, odustane nakon drugog driblinga, jer ima jake bolove i boji se da se opet ne povredi. Ne znam šta bih dala da ga vidim na terenu još 90 minuta. Nedostaje mi uzbuđenje kada ga vidim kako trči prema golu, dribla, usporava i onda... gol! To veselje, vrištali smo kao ludi."

Osvajač Zlatne lopte za 1993. godinu danas živi na selu i vozi Fiat automobil star punih 40 godina. "Sečem drva, vozim traktor i uveče sam jako umoran, čak se i onesvestim od umora", ispričao je u jednoj od izjava Roberto Bađo, o kojem je pre nekoliko godina snimljen kratak dokumentarac. U igračkim danima bio je klasična "desetka", majstor sa loptom u nogama podjednako opasan kada šutira ka golu ili šalje loptu saigračima koji treba da završe akcije. Sa Juventusom je osvojio Seriju A, Kup Italije i Kup UEFA, sa Milanom bio šampion, a sa reprezentacijom Italije drugi i treći na Mundijalima. Još tokom igračkih dana prešao je iz hrišćanstva u budizam, zbog čega je nosio nadimak "Mali Buda".

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: