Fudbal

POTPISANO - PIKSI 2026! Srbija ima selektora i za Svetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi!

Autor Milutin Vujičić

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio da je produžio ugovor sa Draganom Stojkovićem Piksijem.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je Dragan Stojković produžio ugovor do 2026. godine, što znači da ne samo da će voditi reprezentaciju na predstoječem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, nego će to učiniti i na Svetskom prvenstvu u SAD, Kanadi i Meksiku. Naravno, pod uslovom da se plasiramo.

"U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata", navodi se u saopštenju Saveza.

Takođe, FSS je poručio da je produžetak saradnje sa Stojkovićem u skladu sa željama i ambicijama da reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima, a konačna odluka će biti usvojena u skladu sa procedurama, na sastanku Izvršnog odbora koji je zakazan za 27. maj.

Izvor: MN Press

Podsetimo, Stojković je na klupi "orlova" od marta 2021. godine i Srbiju je odveo na Svetsko prvenstvo u Kataru, pa na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Do sada je Srbiju vodio na 37 utakmica i upisao je 21 pobedu, sedam remija i devet poraza.

Aktuelni ugovor isticao mu je nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a FSS je odlučio da produži saradnju pre početka turnira kako bi mu pružio podršku uoči mečeva grupne faze sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, verovatno i kako bi "skinuo pritisak" sa njega i igrača.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)