Fudbal

SADA JE STVARNO GOTOVO! FSS i Piksi produžili ugovor, potpisano do Mundijala 2026!

Autor Milutin Vujičić

Dragan Stojković Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Izvor: EPA-EFE/Tamas Kovacs

Dragan Stojković Piksi i definitivno potpisuje novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS), sve do 2026. godine. To je potvrđeno na današnjoj sednici Izvršnog odbora FSS u Staroj Pazovi kada je jednoglasno verifikovana pomenuta odluka o produžetku saradnje sa Piksijem.

Prethodno se spekulisalo da bi sve moglo da "padne" zbog klauzule od milion evra, kojom bi se selektor Stojkoviić obezbedio u slučaju otkaza ukoliko "orlovi" ne prođu u nokaut fazu Evropskog prvenstva, ali čini se da više ne postoje nikakve prepreke. Tako će Piksi dobiti željeni ugovor i pre početka turnira u Nemačkoj gde će Srbija u grupnoj fazi igrati u jakoj grupi protiv Engleske, Danske i Slovenije, prvi put posle 24 godine.

Podsetimo, Stojković je na klupi "orlova" od marta 2021. godine i Srbiju je odveo na Svetsko prvenstvo u Kataru, pa na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Do sada je Srbiju vodio na 37 utakmica i upisao je 21 pobedu, sedam remija i devet poraza.

Aktuelni ugovor isticao mu je nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a FSS je odlučio da produži saradnju pre početka turnira kako bi mu pružio podršku i verovatno kako bi "skinuo pritisak" sa njega i igrača. Ostaje da se vidi da li će Piksi, za razliku od Katara, ovoga puta Srbiju uspeti da "izvede" iz grupe.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)