Fudbal

STRAŠAN TRANSFER SRBINA KOM NE DAJU KOD PIKSIJA: Zamalo završio u Zvezdi, pa otišao u redove velikana!

Autor Milutin Vujičić

Vladan Kovačević napušta Poljsku posle tri godine i seli se u Portugal.

Izvor: EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Sjajni golman Vladan Kovačević karijeru nastavlja u Sportingu iz Lisabona. Aktuelni šampion Portugala dugo je pratio Kovačevića i dogovorio je njegov transfer u vrednosti od šest miliona evra, tako da će svakog trenutka "jedinica" poljskog Rakova biti predstavljena u novom klubu.

Sporting je ubedljivo osvojio šampionsku titulu u Portugalu, pre svega zahvaljući sjajnom švedskom napadaču Viktoru Đekerešu, a pala je odluka da se pojačaju na golmanskoj poziciji pošto je Antonio Adan (37) već u godinama. Njemu je istekao ugovor i napušta Sporting, što znači da je mesto prvog golmana upravo povereno Kovačeviću od koga imaju velika očekivanja, pošto su ga hteli još letos i nisu uspeli da se dogovore.

Kovačević (26) je poonikao u Sarajevu i iz ovog kluba je 2021. godine otišao u Poljsku za 300 hiljada evra, gde je dva puta biran za najboljeg golmana prvenstva. Sa malim i relativno nepoznatim klubom Rakovim, uspeo je čak da postane i šampion Poljske, dok ima i jedan Kup i dva Superkupa.

Izvor: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Nažalost, Kovačević nikako da debituje za reprezentaciju Srbije i sada je već pitanje da li će se to ikada desiti. Kovačević je bio na klupi Bosne i Hercegovine, branio je i za njihovu mladu reprezentaciju, a FIFA nije dala dozvolu da promeni državljanstvo.

"Vladan Kovačević će teško moći da igra za Srbiju. Nije pitanje želje i volje, nego tehničke prirode i papirologije. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je Kovačević dobio i da li je dobio srpski pasoš. Ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima pravo po FIFA regulativama da igra, a ako nema pasoš od nekog datuma - nego ga dobije recimo danas - onda ne može. Ono što su meni objašnjavali, to je problem", objasnio je Piksi ranije situaciju oko Kovačevića.

Podsetimo, za Vladana Kovačevića interesovala se i Crvena zvezda dok je bio u Sarajevu, ali je tada odlučila da ga ne angažuje jer je imala Milana Borjana.

BONUS VIDEO:

 MONDO - M.V.)