MONDO U NEMAČKOJ

ČEKALI DA POČNE TRENING, A PIKSI SVE ZAUSTAVIO: Prišao svom džokeru i šapnuo mu, izgleda da ga je ubedio!

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Srbija je trenirala dan posle dramatičnog meča sa Slovenijom, a jedan detalj nam je pogotovo zapao za oko. Od reportera MONDA sa Euro 2024 Milutina Vujičića.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Srbija je posle dramatičnog meča sa Slovenijom i remija 1:1 na Evropskom prvenstvu golom Luke Jovića u poslednjoj sekundi trenirala u Augzburgu. Vratili su se "orlovi" u bazu, a heroj našeg tima Luka Jović je prvi stigao na trening.

Nakon napornog meča morali su oni sa velikom minutažom da odmore, pa je na terenu bilo 13 igrača, Igrali su "ševe", trčali i razgibavali se: Luka Jović, Mijat Gaćinović, Sergej i Vanja Milinković-Savić, Lazar Samardžić, Srđan Babić, Uroš Spajić, Nemanja Gudelj, Srđan Mijailović, Nemanja Maksimović, Petar Ratkov, Nemanja Stojić i Veljko Birmančević. Ostatak tima će dan provesti u teretani i na oporavku.

Ipak ono što nam je najviše upalo u oči je Lazar Samardžić! Momak koji je svojom igrom u poslednjih petnaestak minuta meča uneo živost u selekciju Srbije sada je bio sa strane i selektor mu je odmah prišao. Videlo se da razgovaraju i da je Stojković zadovoljan njegovim izdanjem. Ohrabrio ga je, potapšao po ramenu i videćemo da li mu je samo rekao da je bio dobar protiv Slovenije ili čak da će igrati u meču sa Danskom!

Padala je lagana kišica dok je trening trajao, ali kako je odmicao trening sunce je izlazilo pa je na kraju treninga bilo optimalnih uslova za rad. Ovo je tek prvi trening, do Danske ima još pet dana pa ćemo već sutra moći da vidimo verovatno ceo timna okupu pod vođstvom selektora Stojkovića.

(MONDO, N.L., M.V.)