Fudbal

DANAS NA EURO 2024: Igra Srbija, ali nije samo to bitno!

Autor Nikola Lalović

Euro 2024 danas čeka da igra Srbija... Nadamo se ne poslednji put!

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Srbija je čekala ovaj dan i dočekala ga je! Sada još da sačekamo veče i da naši momci izađu na teren na Evropskom prvenstvu. Ipak pre toga ćemo gledati grupu D u kojoj su Holandija, Francuska, Austrija i Poljska u kojoj nas takođe očekuje drama.

Te utakmice su na programu od 18 časova, a zatim od 21 kreće program koji nas pogotovo zanima. Igraće Slovenija i Engleska, ali mi se nadamo da na taj meč nećemo baciti ni pogled i da će "orlovi" pobedom nad Dancima dati razloga da se obradujemo. Pa da krenemo redom.

NIŠTA OD LEVANDOVSKOG?

Izvor: Robert Ghement/EPA

Ponovo je došla Poljska sa Robertom Levandovskim na veliko takmičenje i opet neće uraditi ništa. Bez bodova su i sada ih čeka meč sa Francuskom, koja nakon remija protiv Holandije i mršave pobede nad selekcijom Austrije 1:0 želi da pobedi i popravi utisak. Takođe svi će se pitati šta nas čeka sa Kilijanom Mbapeom i njegovim nosem, da li je spreman i da li će igrati.

SRBIN ZA PROLAZ DALJE!

Izvor: Robert Ghement/EPA

Marko Arnautović je doneo pobedu Austriji nad Poljskom, ali nije još sasvim sigurna Austrija u drugoj fazi. Zato u meču sa Holandijom žele da iznenade i uzmu bar bod. Što se Holanđana tiče za sada imaju prvo mesto u grupi i ne žele da ga ispuste. Ipak igra protiv Poljske u prvom kolu ih ne raduje i moraće to mnogo bolje ako žele dalje.

HAJDE MOMCI, SAD JE BITNO!

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

To verovatno i Danci viču svom timu, ali hajde da ne brinemo mi o Dancima. Nama je bitna Srbija, bitnu su nam "orlovi". Od 21 čas igramo za prolaz dalje, a i dalje imamo dve moguće kalkulacije. Jedna je da pobedimo i odemo dalje kao drugi, a druga je da remiziramo pa da čekamo druge i nadamo se da ćemo biti četvrta drugoplasirana selekcija.

OVDE NAM OPET TREBAJU ENGLEZI

Izvor: ABEDIN TAHERKENAREH/EPA

Nisu nam učinili da pobede Dance, a ako pobede Slovence sa više od gola razlike omogući će nam da budemo treći ukoliko odigramo nerešeno sa Dancima. Ipak čak i da Slovenija pobedi opet je sve u rukama Srbije, tako da se nadamo da na ovaj meč nećemo menjati kanale večeras od 21 do 23.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Tagovi