Fudbal

"VUČIĆ BIO OČAJAN I LJUT ZBOG SRPSKIH FUDBALERA U HRVATSKOM AVIONU" Ana Brnabić: Da se utvrdi ko je odgovoran za to

Autor Mladen Šolak

Predsednica Skupštine Srbije ukazala na propust u organizaciji putovanja ekipe na EURO 2024.

Izvor: BuducnostSrbijeAV/Instagram

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić javno je pitala zašto su reprezentaciji Srbije putovali na Evropsko prvenstvo ovog juna avionom hrvatske avio-kompanije sa hrvatskim obeležjima. Nakon odlaska ekipe, koju je u Nemačku ispratio lično predsednik Aleksandar Vučić, o toj temi državni vrh nije hteo da govori dok traje turnir.

"Mogu da pretpostavim da se nije govorilo o tome da se ne bi uznemiravala reprezentacija Srbije dok igrači igraju i bore se za Srbiju. Ali tačno je da se dogodilo. Da je sramota, sramota je. Predsednik Vučic je, rekla bih, bio očajan zbog toga i izuzetno ljut. Očekujem da se identifikuju odgovorni i da se vidi zašto se to desilo".

Ona je navela da se o tome prethodnih dana nije govorilo kako se ne bi fokus javnosti prebacivao sa podrške fudbalskoj reprezentaciji na druge tema i da misli da je to bila ispravna odluka.

"Imamo svi našu Er Srbiju i uvek putujemo Er Srbijom i kad predsednik Srbije putuje na daleka putovanja, kao u Kinu, uvek ide Er Srbjom jer je to naš ponos kad sletimo sa svojom zastavom na avionu. Ne znam zašto se to desilo, ali znam da se desilo i da se nije govorilo o tome da se ne bi uznemiravao tim i apsolutno je potrebno da se utvrdi odgovornost", dodala je Brnabić.

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu bez pobede u grupnoj fazi - sa porazom protiv Engleske, pa remijima protiv Slovenije iz Danske uz veoma neefikasnu igru i samo jednim postignutim golom na turniru. "Orlovi" su jedan samo osam timova koji je završio učešće u ovoj fazi turnira.

Nakon eliminacije kapiten Dušan Tadić je emotivno govorio o svemu što je doživeo, a postoje i navodi da grupa igrača neće igrati za Srbiju dok je Dragan Stojković Piksi selektor.