Fudbal

DRAGAN STOJKOVIĆ ŽELI DA OSTANE SELEKTOR SRBIJE: Piksi prelomio, ne odustaje od reprezentacije!

Autor Nikola Lalović

Selektor Srbije želi da nastavi sa poslom!

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Dragan Stojković Piksi želi da ostane na čelu reprezentacije Srbije, prenosi "Sportski žurnal". Selektor Stojković je pod pritiskom posle loših izdanja Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je naš tim na tri meča grupne faze dao samo jedan gol i uzeo dva boda, pa je ponovo završio takmičenje u grupnoj fazi. Na Svetskom prvenstvu u Kataru smo takođe ostali bez pobede i bez nokaut faze, pa su mnogi u javnosti tražili njegovu smenu.

Selektor je pred Euro 2024 potpisao novi ugovor i očigledno je pre takmičenja u Nemačkoj bio plan da nastavi sa poslom. Sada ga očekuju sastanci i podnošenje izveštaja, a kako prenosi "Žurnal" još ništa nije odlučeno kada je njegova sudbina i sudbina nacionalnog tima u pitanju.

Navodno je novi ugovor selektora Srbije takav da mu garantuje isplatu 1.000.000 evra u slučaju otkaza posle Evropskog prvenstva, a što se tiče potencijalnog naslednika mnogo se licitiralo sa imenima. Pominjali su se brojni domaći stručnjaci poput Veljka Paunovića i Slaviše Jokanovića, ali je bilo i nekih stranih imena od kojih je sigurno najpoznatije dugogodišnji selektor Nemačke Joakim Lev.

  Dragan Stojković Piksi je kao fudbaler upisao 84 nastupa za nacionalnu selekciju do 1983. do 2001. godine, a na 84 meča je dao 15 golova. Nakon igračke karijere u Radničkom, Crvenoj zvezdi, Marseju, Veroni i Nagoji počeo je da se bavi trenerskim poslom i posle uspeha u Japanu i Kini postao je selektor Srbije 2021. godine. Odveo je Srbiju na Svetsko prvenstvo u Kataru i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, naše prvo posle dve i po decenije.

Sada se pominje njegova smena, a koga biste vi voleli za njegovog naslednika ukoliko mu FSS ipak ne pruži podršku? Slaviša Jokanović i Veljko Paunović se najviše spominju, kao i eventualno rešenje iz inostranstva. 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO, Sportski žurnal, N.L.)

BONUS VIDEO: