Fudbal

RADE BOGDANOVIĆ SE IZVINIO SERGEJU! Uživo se obratio na RTS: Ono što sam pričao ranije...

Autor Dušan Ninković

Stručni konsultant RTS-a Rade Bogdanović oglasio se nakon meča na Evropskom prvenstvu.

Izvor: RTS/PrintScreen

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Rade Bogdanović bio je gost u studiju RTS i nakon poslednjih utakmica osmine finala na Evropskom prvenstvu. Samo nekoliko sekundi nakon što je Turska savladala Austriju i postala poslednji učesnik četvrtfinala, bivši reprezentativac Jugoslavije dobio je reč i iskoristio priliku da se izvini Sergeju Milinković-Saviću! Pomalo sarkastično...

Pošto je tokom turnira napadao fudbalera Al Hilala zbog slabijih partija u dresu nacionalnog tima, tražeći uzrok u selidbi na drugi kontinent, Bogdanović je sada priznao da je pogrešio. Po njegovim rečima, partija turskog štopera Meriha Demirela skinula je predrasude sa fudbala u Saudisjkoj Arabiji!

"Moram da kažem, da se izvinim svima, zbog toga što sam govorio da je liga Saudijske Arabije loša. Kada imate srce, znanje, personaliti, kad se gine za nacionalnu selekciju... Demirel vam je večeras primer. Najbolji igrač na terenu, pokupio je sve što može da se pokupi na terenu. Eto, igra u Saudijskoj Arabiji, i ta predrasuda je pala i izvinjavam se svima", rekao je Bogdanović.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Sergej Milinković-Savić našao se na udaru Bogdanovića nakon meča Srbije i Slovenije. "Ja sam ovde izvređao Sergeja Milinković-Savića, nisu to čuli gledaoci. On je ušao u igru i trči za onim desnim bekom kao baba. Ne možemo pričati o dobrim izmenama Srbije", rekao je Bogdanović. "Pričali smo 'Jao, neće igrati Sergej...', pa je l' ste videli kako zatvara desnu stranu? Pa, ono je sramota na ovom nivou!"

Bogdanović je pre toga kritikovao Dušana Vlahovića, najviše zamerki imao je na račun Dragana Stojkovića Piksija, a na udaru su se našli još i Kristijano Ronaldo i Matijaž Kek, zbog odluke da Josipa Iličića uvede na teren pred penale protiv Portugala.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: