ZVEZDAN TERZIĆ I VIKTOR ORBAN ZAJEDNO GLEDAJU FINALE: Prvi čovek Zvezde sa premijerom Mađarske na spektaklu

Generalni direktor Crvene zvezde u društvu mađarskog predsednika vlade na utakmici Španija - Engleska

INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić u društvu mađarskog premijera Viktora Orbana u Berlinu gleda meč finala Evropskog prvenstva Španija - Engleska. Njih dvojica uslikani su na Olimpijskom stadionu za vreme spektakla, utakmice koja odlučuje ko će biti šampion Evrope.

Orban je svojevremeno igrao fudbal za seoski klub Felčut, pojavio se čak i u popularnoj igrici "Fudbal menadžer" iz 2006. godine kao igrač, a nakon završetka karijere postao je finansijer Puškar akademije i jedan od njenih osnivača. U pitanju je jedan od najmodernijih kompleksa u kojimas se razvijaju mladi igrači u Mađarskoj, koja je otišla na aktuelno Evropsko prvenstvo kao prvoplasirana u kvalifikacionoj grupi isred Srbije (i sa dve pobede protiv Piksijevih "Orlova"), a učešće je završila u grupnoj fazi, uprkos pobedi protiv Škotske u poslednjem kolu.

Kada je u pitanju politika, mađarski premijer Viktor Orban je 1. jula sa svojom državom preuzeo predsedavanje Evropskom unijom i prvih dana je počeo da radi na, kako je naveo, "misiji zaustavljanja rata u Ukrajini", mada za to nema mandat iz Brisela. Uprkos nezadovoljstvu čelnika Evropske unije, on je 5. jula posetio Moskvu i vodio razgovore sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Milutin Vujičić