AKO NE NAPRAVI ČUDO, ŠTA SLEDI PARTIZANU? Murinjo, Tadić i Džeko pošteno zabrinuli sve u Humskoj!

U ovom trenutku, Partizan je najbliži meču sa Luganom.

EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Partizan je večeras doživeo istorijsku blamažu u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto ga je nadigrao Dinamo Kijev 6:2. To je jedan od natežih evropskih poraza svih vremena za crno-bele, a iako su jednom uspeli da preokrenu u revanšu - pre 40 godina protiv Kvins Park Rendžersa - možda je i nepristojno porediti te dve generacije.

Zbog toga već sada može da se priča o tome da je Partizan završio učešće u Ligi šampiona, iako naredne srede u Humskoj ima priliku sve da demantuje, pa može i da se okrene Ligi Evrope. Crno-beli su ove nedelje već saznali kakva ih sudbina čeka ako ispadnu protiv Dinama i zato su večeras pratili mnogo više utakmicu Fenerbahčea i Lugana, a ne mislili na Rendžers koji najverovatnije čeka Ukrajince.

Večeras je Fenerbahče pobedio Lugano 4:3 u gostima i tako je za korak bliži prolasku dalje, što zapravo znači da bi Partizan - ako ispadne u Ligu Evrope - mogao da igra protiv Švajcaraca. Crno-beli igraju sa poraženim iz ovog dvomeča i bilo bi jako važno za njih da to ne bude Murinjova ekipa, iako i dalje nije savršeno uigrana.

Već u 4. minutu Lugano je poveo, a potom je Edin Džeko krenuo da rešeta. Postigao je "dijamant" het-trik do 67. minuta i tako napravio preokret od 3:2, da bi do kraja susreta pogađali još Kadioglu i Valenzuela, za konačnih 4:3 za Fenerbahče. Bivši kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić igrao je 68 minuta i zabeležio je asistenciju za Džeka, fudbalera koga inače mami Hajduk Split. Ali, posle ovakve partije, teško će Murinjo pristati.

Podsetimo, Partizan će u trećem kolu kvalifikacija - bilo to u Ligi šampiona ili Lige Evrope - igrati već u nedelji od 5. avgusta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Stanojević  MONDO

(MONDO - M.V.)