Partizan ima još jednu šansu u Evropi: Poslednji korak, a neće biti lakše!

Protivnik Partizana u poslednjem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu biće Gent.

PETER KLAUNZER/Keystone

Fudbaleri Partizana eliminisani su od Dinama iz Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona i od Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali crno-beli imaju još jednu šansu. Pred ekipom Aleksandra Stanojevića je četvrt kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i tamo će igrati protiv Genta, predstavnika Belgije.

Gent je u dramatičnom finišu meča, golom u 118. minutu, obezbedio pobedu nad Silkeborgom i plasman u narednu fazu kvalifikacija, pa će protiv beogradskih crno-belih odlučivati o učesniku grupne faze. Pre toga su Belgijanci u trećem minutu nadoknade meča stigli do izjednačenja koje ih je odvelo u produžetke, pa se može reći da su njihovi navijači imali jednu od najdramatičnijih noći u svom životu.

Prethodne sezone Gent je završio kao petoplasirani tim u Belgiji, a igrao je i osminu finala Konferencijske lige u kojoj je imao veoma zapažene nastupe i godinu dana ranije kada je bio učesnik četvrtfinala. Tokom sezone 2021/22 bio je u grupi Konfernecijske lige sa Partizanom i tom prilikom zabeležio remi (1:1) i pobedu (1:0), dok je godinu dana ranije odmerio snage sa Crvenom zvezdom u grupnoj fazi Lige Evrope, uz dva poraza (2:0 i 2:1).

Za Gent trenutno nastupa Stefan Mitrović, nekadašnji srpski reprezentativac čuvenog po skidanju zastave "Velike Albanije" sa drona i izbacivanju lopte sa gol-linije nakon šuta Kristijana Ronalda na stadionu Rajko Mitić. Mitrović se vratio u Gent u kojem je već proveo tri godine, a svojevremeno je bio đak fudbalske škole Crvene zvezde.

Partizan će u prvom meču biti domaćin Gentu (22. avgusta), a zatim sedam dana kasnije gostovati u Belgiji i pokušati da obezbedi grupnu fazu Konferencijske lige. Navijači se nadaju da bi moglo da bude kao u leto 2010. godine, kada je Aleksandar Stanojević na poslednjoj prepreci izbacio Belgijance i obezbedio grupnu fazu. Doduše, tada su bili Anderleht i Liga šampiona u pitanju.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Stanojević  MONDO