Barselona je ovo čekala 448 dana: Mamićev najbolji projekat odveo Flikov tim na vrh!

U danu kada je registrovan za Barselonu Dani Olmo postigao gol za prvo mesto na tabeli.

MARISCAL/EFE

Fudbaleri Barselone savladali su Rajo Valjekano (2:1) na gostovanju u trećem kolu Primere, a ključni čovek za trijumf bio je sveže registrovani Dani Olmo. Španski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Dinama iz Zagreba u utorak tokom dana konačno je prijavljen kao fudbaler Barselone, a nekoliko sati kasnije postigao je gol za pobedu na veoma neugodnom gostovanju sa kojeg su se Katalonci retko vraćali punih šaka.

Ovog puta ne samo da su doneli sva tri boda već su uspeli i da stignu do vrha tabele. Pod komandom nemačkog stručnjaka Hansija Flika Barselona je na početku primere upisala tri pobede (sve 2:1) i tako osvojila maksimalnih devet bodova, zbog čega je u ovom trenutku prvoplasirani tim na tabeli. To im se nije desilo čak 448 dana, odnosno od kraja pretprošle sezone jer u prethodnom prvenstvu nijednom nisu bili na čelu...

Sada su tu, na vrhu tabele i jasno je da će ostati barem do četvrtog kola! Iako treće nije u potpunosti kompletirano pobeda koju su doneli Pedri i Olmo napravila je distancu između Barselone i svih ostalih klubova u ligi. Od onih koji tek treba da odigraju treći prvenstveni meč u sezoni niko nema šest osvojenih bodova, pa samim tim ne može da stigne Flikov tim.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pustili maradoninu pesmu, pa izašao Mesi  MONDO/Milutin Vujičić