Sve o meču istine Crvene zvezde: Milojević čeka poslednji momenat za jednu odluku, ostalo se zna!

Crvena zvezda će dočekati Bode Glimt pred punim stadionom i nadaju se na "Marakani" da će sledeći rival stići na najveći srpski stadion u Ligi šampiona!

MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Crvena zvezda igra najbitniji meč od početka sezone! Od 21 čas na svom stadionu crveno-beli će igrati sa Bode Glimtom u revanšu plejofa kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon poraza od 2:1 u prvom meču. Nisu blistali crveno-beli u tom meču, na kraju su posle preterane defanzive mogli da budu zadovoljni sa minimalnim porazom i sada se očekuje mnogo ofanzivniji tim Vladana Milojevića. 

Za ovaj meč se najavljuje pun stadion, svakako preko 45.000 navijača i nadaju se u crveno-belom taboru da će huk "Marakane" progutati Bode Glimt nenaviknut na takve atmosfere i ovakve utakmice. Ima nekoliko dilema oko sastava Vladan Milojević, neke će rešiti neposredno pred utakmicu. 

Svakako Crvena zvezda ima Evropu i mnogo velikih utakmica pred sobom, ali ulaganja u prethodnom periodu govore da se nije baš mnogo razmišljalo o Ligi Evrope. Uz to, teško da je bolji rival od Bode Glimta mogao da se dobije na žrebu, tako da sve osim odlaska u grupnu fazu Lige šampiona biće posmatrano kao neuspeh. 

KAD JE MEČ I KO PRENOSI? 

MN Press 

Meč počinje od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić" a moći ćete da ga pratite na kanalima "Arene sport", kao i na RTS-u. Takođe MONDO će obezbediti tekstualni prenos uz javljanje sa lica mesta. 

ŠTA JE REKAO MILOJEVIĆ?

MN Press 

"Očekuje nas drugo poluvreme utakmice u plej-ofu na našem stadionu. Dobro vam je poznat rezultat u prvoj utakmici. Sigurno utakmica sa velikim značajem, pogotovo jer je ulog ulazak u Ligu šampiona. U prvoj utakmici je Bode bio da kažem bolji i pobedio je, kao što sam rekao posle te utakmice završeno je samo prvo poluvreme. Mislim da smo se za ovo vreme oporavili i malo došli do pojedinih igrača koji su se podigli fizički i imamo 90 minuta. Igramo protiv dobre ekipe, ali ovde nema loših, mogu reći o njima sve u superlativu. Imaju svoj sistem rada i igre i ne očekuje nas ništa manje teška utakmica. Imamo još 24 sata da se spremimo, imamo pojedinih problema kod igrača, videćemo u kom sastavu ćemo izaći. Mi moramo da damo sve od sebe, igramo pred našim navijačima, biće skoro pun stadion, na nama je da probamo da odradimo ono što smo radili i da uradimo sve kako bismo došli do rezultata. Rekao sam i sada i zauvek, ja sam uvek najodgovorniji. Ne treba to da mi postavljate kao pitanje. Igramo protiv ekipe koja ima trenera od 2017. i igraju konstantno svake godine, imaju sistem, ne menjaju igrače. Jedan sistem koji je došao do toga da prikazuje to što prikazuje. Mi još nismo na maksimumu, nadam se da ćemo u svim aspektima biti bolji, naš koncept je drugačiji, dosta novih igrača koji su došli. Ono što očekujem je da znam da oni igraju drugačije, svaka ekipa ima svoje vrline i mane. Treba da iskoristimo mane i zaustavimo vrline, ne znam šta će kolega da spremi za utakmicu. Mi smo radili i imamo jasan plan i probaćemo da ga sprovedemo u delo", istakao je Milojević.

KO IGRA? 

Profimedia 

Verovatno najveća dilema je na golu. Marko Ilić je dobro menjao do sada povređenog Omrija Glazera, ali postoji šansa da se on vrati među stative za ovu utakmicu. Ognjen Mimović je po svemu sudeći zaslužio da se nađe u 11, Seol će biti prva opcija na boku, a Olajinka opet po krilu. Ovako bi to trebalo da izgleda, ako Glazer bude bio spreman: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Hvang - Puma, Ivanić, Olajinka - Endiaje.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vladan Milojević na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Dušan Ninković