Branko Radujko preuzima funkciju u FSS: Čeka ga važan posao za srpski fudbal!

Nekadašnji član Upravnog odbora Crvene zvezde, a kasnije direktor NIS i Uprave carine Branko Radujko stiže u Fudbalski savez Srbije.

MN Press

Fudbalski savez Srbije čekaju velike promene, a po informacijama do kojih su došli beogradski mediji već je odlučeno ko će biti prvi novajlija na Terazijama. Funkciju generalnog sekretara koja je ostala upražnjena nakon što je dužnosti razrešen Jovan Šurbatović po svemu sudeći preuzima Branko Radujko!

Reč je o aktuelnom direktoru Uprave carina, koji će na tu funkciju podneti ostavku kako bi se u budućnosti posvetio radu u Fudbalskom savezu Srbije. Fudbal neće biti nikakva novost za Branka Radujka, jer je on u dva mandata bio deo Upravnog odbora Crvene zvezde. Doduše, sa nešto manjim ovlašćenjima nego što ga čekaju u FSS - gde će raditi kao prvi operativac.

Imenovanje Branka Radujka na poziciju generalnog sekretara treba da potvrdi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, a to će se dogoditi na sednici zakazanoj za četvrtak. Za sada se ne zna ko bi mogao da nasledi Miroslava Tanjgu na mestu direktora sportskog sektora u FSS. Moguće je da se na sednici pokrenu priče o još nekim kadrovskim rešenjima unutar saveza, ali ne treba očekivati da se govori o statusu selektora Dragana Stojkovića koji je nakon Evropskog prvenstva dobio poverenje da podmladi nacionalni tim.

U međuvremenu je nekoliko fudbalera precrtano iz reprezentacije, dok su drugi iz različitih razloga odbili pozive, pa je Srbija praktično u kombinovanom sastavu počela takmičenje u Ligi nacija. Protiv Španije je upisan remi bez golova uz sjajnu energiju srpskog tima, ali je tri dana kasnije Danska bila uspešnija (2:0) pa se ne može reći da je septembarsko okupljanje bilo sjajno.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Piksi: Ne držim se kao pijan plota  Kurir