Slušaj vest

Nove promene u vrhu srpskog fudbala! Fudbalski savez Srbije saopštio je da generalni sekretar Jovan Šurbatović više neće obavljati tu funkciju. Takođe druga promena je i odlazak Miroslava Tanjge sa mesta direktora sportskog sektora FSS. Šurbatović je tako otišao sa funkcije posle više od osam godina na toj funkciji. 

"Putem video konferencijske veze održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Odlukom IO Jovan Šurbatović više nije generalni sekretar naše organizacije. Šurbatović je od 1. avgusta 2016. godine obavljao dužnost zamenika generalnog sekretara, a nedugo zatim, 9. decembra 2016. godine izabran je za generalnog sekretara FSS. Članovi Izvršnog odbora izrazili su istovremeno zahvalnost Šurbatoviću na dosadašnjoj saradnji i poželeli mu uspeha u daljoj karijeri. FSS je prekinuo saradnju sa Miroslavom Tanjgom, direktorom sportskog sektora. I njemu je izražena zahvalnost na saradnji uz želje za uspehom u budućnosti", navodi se u obraćanju FSS. 

Ove promene dolaze pred meč Lige nacija sa aktuelnim prvakom Evrope Španijom koji je na programu 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić", a FSS je apelovao na navijače da dođu na taj meč ranije. 

"Kako se bliži utakmica protiv Španije u kojoj naša A reprezentacija startuje u novom ciklusu Lige nacija kao član elitne divizije evropskog fudbala, tako raste i interesovanje gledalaca koji se u četvrtak uveče očekuju u velikom broju na stadionu ‘Rajko Mitić’. Ovim putem apelujemo na sve navijače da krenu ranije na utakmicu da bi se izbegle nepotrebne gužve i da bi na vreme zauzeli svoje mesto na tribinama. Iz bezbednosnih razloga, biće formiran prsten oko zapadne tribine, a ulaz na istočnu i zapadnu tribinu dozvoljen je samo na sektorima koji su označeni na ulaznicama. Podsetimo, duel protiv aktuelnih prvaka Evrope zakazan je za četvrtak, 5. septembar, od 20:45", navodi se u apelu FSS. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu