Slušaj vest

Reprezentacija Srbije završila je septembarski ciklus sa osvojenim bodom u mečevima protiv Španije (0:0) i Danske (0:2). S obzirom na "gust" kalendar takmičenja i naredne utakmice u oktobru, neće proći mnogo vremena, a selektor Dragan Stojković Piksi objaviće ime igrača na koje računa u oktobru.

Uzimajući u obzir odsustvo Dušana Vlahovića zbog "privatnih" razloga i Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića zbog povreda, koje ih nisu sprečile da treniraju ovih dana sa svojim klubom, nameće se logično pitanje - da li će oni biti u timu za mesec dana?

"Pratićemo, gledaćemo, videćemo na koju ćemo grupu igrača računati. Za to nam služi Liga nacija, nije nam cilj da igramo finale, ali prioritet će biti da probamo sve što možemo. I biće. Ima vremena, treba napraviti analizu. U svakom slučaju, Danska je apsolutno zasluženo pobedila. Mislim da nama fali svežine, toga sam se bojao kad smo onog jutra ustali u pet sati, pa imali dugačak put, došli ovde... Treba regenerisati organizam, spremiti se za vrhunski nivo protiv Danske", rekao je selektor u razgovoru za TV Arena sport.

Srbija će sledeće utakmice igrati protiv Švajcarske 12. oktobra u Leskovcu i protiv Španije 15. oktobra u gostima.

Bonus video:

Fudbalski savez srbije Reprezentacija Srbije na ulici u Danskoj