Vlahović bi od mnogih dobio zvižduke, ali ne i u Juventusu: Pokazali su mu da su uz njega do kraja

Dušan Vlahović dobio aplauze uprkos tome što se opet nije upisao u strelce u dresu Juventusa.

Profimedia

Dušan Vlahović je postigao dva gola za Juventus od početka sezone i još pokušava da se uklopi u zamisli trenera Tijaga Mote. Već je Mota objasnio Vlahoviću da mora da nauči da se nosi sa kritikama javnosti i da ne dozvoli da utiču na njega, kao što je to bio slučaj do sada, ali evidentno je da je Srbin posle svakog meča u kom se ne upiše u strelce - razočaran u sebe.

Tako je bilo i posle pobede Juventusa na "otvaranju" Lige šampiona protiv PSV Ajdhovena (3:1), kada je Vlahović promašio više šansi i kraj svog imena upisao "samo" jednu asistenciju (trebalo je i dve, ali za Mekenija nije upisana zvanično). Takva partija je bila sasvim prihvatljiva za navijače "stare dame" koji su znali kako da "dignu" svog fudbalera, tako da nije bilo zvižduka - samo su se čuli aplauzi za Vlahovića i skandiranje "Dušan, Dušan".

"Nije danas dao gol, a napadači uvek žele da daju gol", rekao je trener "stare dame" Tijago Mota posle meča u Torinu: "Mora da ima tu ambiciju da daje golove. Radio je dobro mnoge stvari, može i bolje, ali sam zadovoljan njegovim trudom na današnjem meču".

"Mora da kontroliše emocije, mnogo je stvari koje još može da radi na terenu. Golovi će doći. Važno je da je uključen u ovu grupu igrača sa nama, da daje sve od sebe", dodao je Italijan koji veruje da će Vlahović tek postizati golove.

Prošle sezone je teško ulazio u šanse zbog defanzivnog fudbala koji je praktikovao Masimilijano Alegri, dok sada ima tri utakmice u nizu bez postignutog gola. Ukupno, u dresu Juventusa je postigao 43 gola i upisao još deset asistencija na 106 utakmica, što je slično brojkama koje je imao i u Fiorentini.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vrištanje zbog Vlahovića  MONDO/Milutin Vujičić