Slušaj vest

Poznati fudbalski par je tokom leta promenio klub, Ališa Leman i Daglas Luiz iz Aston Vile prešli zajedno u Juventus, ali je reprezentativka Švajscarske vidno nezadovoljna ogromnom razlikom u prihodu. Za isti posao koji obavljaju plaćeni su različito.

Nije tajna da neprestano traje borba za ravnopravnost žena na svim poljima, pa je tako i u sportu. Ališa Leman, fidbalerka Juventusa, pokušala je svojom izjavom da podigne svest kada je u pitanju novčana naknada. Naime, Lemanova je zajedno sa dečkom Daglasom Luizom ovog leta učestvovala u transferu iz Aston Vile u Juventus. Prelazak Brazilca koštao je 50 miliona evra, dok je Švajcarska reprezentativka u italijanski klub stigla za znatno manju sumu - 60.000 evra.

"Često posle treninga komentarišem sa Daglasom kako to nije pošteno. Nas dvoje radimo isti posao, ali on zarađuje nekoliko stotina hiljada više nego ja! To je nešto što utiče na mene kao ženu", rekla je fudbalerka.

Instagram/alishalehmann7/printscreen, Profimedia Fudbalerka iz Švajcarske je godinama u vezi sa koleginicom.

Lemanovu na društevnim mrežema prati 16 miliona ljudi i ona spada u jedne od najpoznatijih fudbalerki. Svojim uticajem pokušava da promeni svest o ženama u sportu, a da je na dobrom putu dokazuje i činjenica da je prva sportiskinja koja je potpisalaa poznati brend energetskog pića influenesera Logana Paula i Kej-Es-Aja.

Lemanova je odigrala dve utakmice u dresu Stare dame i postigla je jedan gol, u dresu reprezentacije do sada broji 55 odigranih mečeva i devet postignutih golova. Što se tiče njenog momka, Luiz je odigrao četiri susreta za Juventus, ali bez golova. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ŽENSKI FUDBAL GLEDANIJI OD MUŠKOG! Barselona i Real oborili svetksi rekord: 91.553 gledalaca na Nou Kampu