Piksi "zavrteo" spisak reprezentacije Srbije: Šestorica nisu tu, nova sedmorka čeka šansu!

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak igrača za mečeve u Ligi nacija protiv Švajcarske i Španije. Otpisao je šestoricu i dodao sedmoricu novih.

TV Arena sport

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak igrača za mečeve u Ligi nacija protiv Švajcarske i Španije. U odnosu na prethodni spisak trener Orlova precrtao je šestoricu momaka i pozvao sedmoricu novih. Bilo je minimalnih izmena na golmanskoj poziciji i u odbrani, a najveća korekcija napravljena u veznom redu. Ovog puta napadačima će se pridružiti i Aleksandar Mitrović

Na golmanskoj liniji nema mnogo iznenađenja, umesto Đorđa Petrovića na spisku se našao Vanja Milinković Savić. Petrović je imao sjajnu prethodnu sezonu na golu Čelsija. Međutim, klub je pronašao zamenu, a Srbin je dobio priliku da se razvija u bratskom klubu Strazburu. Prethodno je odigrao 31 meč za Engleze, a sada je u francuskom timu u periodu adaptacije, pa je to verovatni razlog zbog kojeg se i ovog puta nije našao na spisku. Među pozvanima nema ni Alekse Terzića koji igra za Salcburg i trenutno je povređen. A, isti je slučaj i sa Milošem Veljkovićem iz Verder Bremena.

Što se tiče veznog reda to je segment u kojem je selektor Orlova uneo najviše izmena. U narednim mečevima neće računati na Kristijana Belića, Milana Aleksića i Marka Grujića, kao u prethodnom sastavu. Njih će zameniti Saša Zdjelar, Nikola Čumić, Dejan Zukić, Aleksandar Ćirković i mladi Andrija Maksimović. Belić se dobro snalazi u AZ Alkmaru, u susretu sa Herenvenom pre desetak dana zatresao je mrežu protivnika i doprineo ubedljivoj poedi svog tima (9:1). U dresu reprezentacije odigrao je oba prethodna susreta - protiv Španije se na terenu zadržao 28 minuta, a Norveške 18. Sličan problem male minutaže imao je i Marko Grujić, dok Aleksić recimo i nije ulazi u igru.

Ko su novi igrači koji čekaju šansu?

MN Press 

Kad su nova imena na spisku u pitanju - Čumićevo se 2023. našlo na listi selekcije za prijteljsku utakmicu sa Jordanom, ali nije ulazio u igru. U septembru prošle godine potpisao je ra Rubin u kojem ima sve više slobode, o tome govori i značajna minutaža koju je imao u poslednjih nekoliko utakmica. Zukić je ovog leta iz Vojvodine prešao u Volfsberger i već je nanizao tri gola i isto toliko asistencija, pa njegov poziv da se priključi Orlovina ne iznenađuje.

Tu je i Ćirković koji će debitovati u reprezentaciji Srbije, a sebe je preporučio dobrim partijama u dresu TSC-a, za sedam odigranih mečeva u Superligi Srbije postigao je dva gola. Na spisku se našao i mladi Andrija Maksimović, mlada nada Crvene zvezde. On je već iskusni reprezentativac u mlađim selekcijama, dok će sada prvi put imati priliku da na teren izađe sa seniorskim timom.

Srbija će u napadu, za razliku od prethodnog puta, imati i Aleksandra Mitrovića što će sigurno doprineti samopouzdanju ekipe. Igrač Al-Hilala dosad je odigrao 94 susreta i upisao 58 golova, dok je i dalje misterija oko statusa Dušana Vlahovića koji propušta drugo uzastopno okupljanje. Zvanično, nema informacije o čemu se radi, kao što su prethodni put to bili "porodični razlozi". Takođe, uz njega opet nije pozvan ni Sergej Milinković-Savić.

Reprezentacija Srbije prvi meč u Ligi nacija igra 12. oktobra protiv Švajcarske u Leskovcu, a onda i 15. oktobra prtoiv Španije u Kordobi. Konačan spisak očekuje se 4. oktobra. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Piksi o podršci navijača u Nemačkoj  Kurir sport