Tuga - preminuo srpski fudbaler (33): Borio se sa rakom, klub se emotivno oprostio od svog heroja!

Tužne vesti dolaze iz Ivanjice, preminuo je Nikola Vujović.

MN Press

Užasne vesti dolaze iz Ivanjice, FK Javor je objavio da je preminuo Nikola Vujović (33). Nekadašnji fudbaler Ivanjičana borio se sa kancerom, a preminuo je u subotu posle velike i teške borbe. Klub se oglasio ovim povodom i emotivno se oprostio od igrača koji je dugo bio deo ekipe i ostavio je dubok trag.  Bio je deo ekipe Vujović kada je sa matičnim klubom došao do finala Kupa Srbije. Tada su Marko Jovanović i Dušan Vlahović golovima doneli pobedu crno-belima, a to je ostao najveći uspeh u istoriji Javora. 

"U trideset trećoj godini napustio nas je Nikola Vujović, prvotimac i dete Javora. Nikola je izdanak našeg grada i kluba. Karijeru je započeo kao član mlađih selekcija Javora u kom je zapisao i prvi nastup na profesionalnoj sceni. Nosio je dres i beogradske Lokomotive, Železnika, OFK Mladenovca i Žarkova. U čuvenoj milanovačkoj utakmici i istorijskom uspehu Javora u finalu Kupa Srbije 2015/16, Vujo je bio jedan od naših fudbalera koji su na terenu pokazali hrabrost i junaštvo Partizanu. Od avgusta prošle godine vodio je bitku van terena, protiv najteže bolesti. Preminuo je juče u Solunu, u toku procesa lečenja. Fudbalski klub Javor izražava saučešće porodici i šalje snagu za ovoliko tugu. Članovi kluba, saigrači, navijači i svi poznanici pamtiće ga po njegovom hrabrom srcu i sjajnom osmehu. Počivaj u miru, Nidžo", napisali su iz Javora.

Nikoli je u avgustu 2023. godine gastroskopijom otkrivena promena na duodenumu, delu tankog creva koji okružuje glavu pankreasa. Nalaz je ukazan na maligni melanom, a početkom septembra 2023. urađena je biopsija. Počeo je da se leči Nikola, skupljan je i novac za njegovo lečenje, ali na kraju nažalost nije pobedio kancer.

(MONDO, N.L.)