Crvena zvezda na prvom gostovanju u Ligi šampiona: Sve o meču u Milanu, ko će na teren i za koga važi zabrana

Ovo su sve informacije o predstojećem meču Crvene zvezde i Intera.

Mladjan Ivanovic/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda nastavlja takmičenje u Ligi šampiona. Po novom formatu više nema jedne grupe, već igra više timova i sistem takmičenja nije isti. Tako će po novom srpski tim imati prvo od dva gostovanja u istom gradu - Milanu. Prvo će igrati protiv Intera, pa onda i protiv Milana.

Na startu elitnog takmičenja tim Vladana Milojevića izgubio je od Benfike (2:1), uprkos odličnom drugom poluvremenu nije bilo vremena da se izvuče bar remi. Upravo je to ono što trener nikako ne želi da vidi u Italiji. "Na ovom nivou takmičenja morate da budete na visokom stepenu discipline 90 minuta, da budete koncentrisani na ono što radite. Što manje praznih hodova, ovakve ekipe igraju na svoj način i protiv toga moramo da budemo hrabri. Moraš da budeš konstantan. Nema padova, da kreneš loše pa se vratiš ili kontra...", rekao je Milojević.

Jasno je i njemu i igračima da jaki timovi, poput Intera, neće praštati greške i da će svaki kiks, koliko god mali bio, da bude kažnjen. Upravo će na to da obrate posebnu pažnju pred okršaj u Milanu sa šampionom Italije.

Kad se igra i gde je prenos

Utakmica se igra na stadionu "Đuzepe Meaca" i počinje u 21 čas. Prenos utakmice biće na kanalima Arena sport 1 i RTS 1. Kao i što ste navikli, tekstualni prenos utakmice možete da pratite na MONDU. Sve informacije sa stadiona javljaće naš izveštač Dušan Ninković.

Sastavi timova

Vladan Milojević nije hteo da otkriva sve detalje u vezi sastava na konferenciji za medije, ali može da se pretpostavi za kojih 11 će da se odluči u Milanu. Očekuje se u startnoj postavi mladi Andrija Maksimović kog je hvalio i Zvezdan Terzić. U timu bi sigurno bio Mirko Ivanić, ali se on oporavlja od povrede.

Ovako bi trebalo da izgleda sastav Zvezde: Glazer - Seol, Điga, Spajić, Drkušić, Olajinka - Krunić, Elšnik, Maksimović - Silas Endiaje

Kada je u pitanju tim Simonea Inzagija, očekuju se određene promene, ali ne u velikom broju.

Ovako bi trebalo da izgleda sastav Intera: Zomer - Bavar, De Fraj, Bastoni - Damfriz, Zjelinski, Čalhanoglu, Mihtarijan, Augusto - Taremi, Arnautović

Zabrana za navijače

Vlasti Milana još pre nekoliko dana objavile su da za navijače Crvene zvezde važi zabrana i da niko od njih neće moći da uđe na stadion na meč sa Interom. Uprkos toj zabrani fnaovi su našli način da dođu i podrže klub.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak noć pre utakmice na kom se vidi da je oko stotinu navijača došlo da pozdravi igrače i da im poželi sreću u narednom meču.

Buđenje za novinare u 6 ujutru

LaPresse / ddp USA / Profimedia 

Neprijatnu situaciju pre meča imali su i srpski novinari koji su se našli u Milanu. Kao što ste mogli da pročitate na MONDU oko šest ujutru su italijanski policajci budili predstavnike medija, ispitivali ih i tražili su da li se tu kriju navijači Zvezde.

"Ko ste vi, šta radite ovde?", bila su samo neka od pitanja koja su postavljali novinarima, uz raspitivanje o tome da li ima još Srba u hotelu...

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode  Kurir