Pogledajte koliko je Dinamo zaradio za "iks" u Ligi šampiona: U 90. minutu ostali bez miliona

Dinamo Zagreb se podigao na noge nakon debakla protiv Bajerna i zaradio je lepu svotu novca za remi protiv Monaka u Ligi šampiona. Moglo je i više.

Natasa Kupljenik / Zuma Press / Profimedia

Dinamo iz Zagreba doživeo je bruku i sramotu na startu Lige šampiona protiv Bajerna kada je izgubio 9:2, ali promenom trenera i dolaskom Nenada Bjelice već u narednoj rundi osvojili su prvi bod. Mogli su i bodove, da su bili malo sigurniji u završnici meča protiv Monaka, ali i 2:2 na "Maksimiru" zadovoljilo je apetite navijača.

Dinamo je poveo istekom prvog poluvremena preko talentovanog Petra Sučića, da bi još jedan mladi fudbaler - Martin Baturina - duplirao vođstvo u 66. Tek tada je Monako ozbiljnije zaigrao i uspeo je prvo da smanji preko Salisua u 74. minutu, da bi sa "kreča" Zakarija u 90. poravnao rezultat. Za to je kriv Ristovski, koji je skrivio jedanaesterac, dok je njegov trener Bjelica nakon toga dobio crveni karton zbog prigovora sudiji koji su trajali i trajali.

Taj gol u 90. minutu "izbio" je Dinamu ozbiljan novac, pošto su nagrade u Ligi šampiona nikad veće, ali će zbog remija zaraditi 700.000 evra. Da su pobedili, dobili bi čak 2,1 milion evra.

Takođe, Dinamo je na tabeli "preskočio" i Crvenu zvezdu koja još nije zaradila bonuse ove sezone od rezultata u Ligi šampiona. Takođe, posle dva kola njene šanse za nastavak takmičenja su pale, dok neke predikcije govore da bi Zvezda morala da osvoji najmanje devet bodova da prođe dalje.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Sergej Jakirović i Vensan Kompani posle Bajern - Dinamo 9:2  Arena Sport