Delije i Eraković pomažu Srbima sa Kosova i Metohije: Dres srpskog fudbalera za novi dom porodice!

Fondacija Delije i Strahinja Eraković prodajom dresa sa specijalnog meča iz Rusije pomažu porodice sa Kosova i Metohije.

Instagram/fondacijadelije/printscreen

Srpski fubaler Strahinja Eraković već više od godinu dana nosi dres Zenita iz Sankt Peterburga, a sa svojim timom je pre nekoliko dana igrao revijalan meč u sećanje na žrtve opsade Lenjingrada. Oprema sa tog meča prodaje se u humanitarne svrhe, a fondacija "Delije" će novac zarađen na licitaciji donirati za završetak kuće srpske porodice Simijonović u mestu Manišince na Kosovu i Metohiji! 

"Na Dan sećanja na žrtve opsade Lenjingrada, 8. septembra ove godine, fudbaleri Zenita odigrali su prijateljsku utakmicu sa Kairatom. Specijalno za ovu utakmicu napravljeni su dresovi u bojama lente koja označava uspomenu na blokadu Lenjingrada. Zelena je boja života a maslinasta boja pobede. Fudbaleri Zenita poklonili su potpisane dresove sa ove utakmice ruskim navijačima koji skupljaju pomoć za Kursku oblast. Rekordnu cenu dostigao je dres A. Timoščuka, čak 700.000 rublji (oko 6.700 evra)!

Braća Rusi izdvojili su dres Strahinje Erakovića sa željom da prihod od prodaje njegovog dresa ide za srpski narod na Kosovu! Veliku zahvalnost im dugujemo što i u trenucima velike tragedije koju preživljavaju ne zaboravljaju svoju srpsku braću na Kosmetu. Zato će prihod od ovog dresa pomoći da završimo dogradnju kuće porodici Simijonović iz sela Manišince kod Novog Brda. Potrebno nam je još 5.020 evra za završetak ove akcije. Aukcija će se sprovesti na instagram komentarima stranice fondacije Delije, od trenutka objave do 22 časa u nedelju 6. oktobra. Dres će osvojiti onaj ko do tog trenutka bude ponudio najvišu sumu. Početna cena je 1.000 evra", navodi se na Instagram stranici fondacije Delije.

Podsećamo, Strahinja Eraković ponikao je u Crvenoj zvezdi i prošao je sve mlađe kategorije kluba. Bio je deo seniorskog tima, osvajao trofeje, poneo čak i kapitensku traku, igrao važnu ulogu na međunarodnoj sceni, stigao do dresa reprezentacije Srbije. Zbog svega toga bio je i miljenik navijača, dok se u leto 2023. godine nije preselio u Zenit.

Nakon tri titule i tri Kupa Srbije u dresu Crvene zvezde, Eraković je već osvojio i tri trofeja sa ekipom Zenita iz Sankt Peterburga. Prethodne sezone bio je šampion Rusije, osvajač Kupa Rusije i Superkupa Rusije, gde je Zenit pobedio vicešampiona Krasnodar.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Crvena zvezda se zagreva u Milanu  MONDO