Federer video Šaćirija, pa mu pao u zagrljaj: Godinama su prijatelji, Rodžer obožava albanskog provokatora!

Rodžer Federer je snimljen u zagrljaju sa Đerdanom Šaćirijem!

EPA-EFE/ANDY RAIN EPA-EFE/ANDY RAIN

Rodžer Federer je uslikan u zagrljaju ni manje ni više nego Đerdana Šaćirija! Nekadašnji najbolji teniser sveta odavno je u penziji, a sada se sreo sa reprezentativcem Švajcarske Đerdanom Šaćirijem i mogli smo da vidimo kako su se njih dvojica vrlo prisno pozdravili i izgrlili. 

Federer je u nedelju bio na meču Bazela i Jang Bojsa na "Sent Jakobs parku", a na toj utakmici klub iz njegovog rodnog grada je pobedio. Bilo je 1:0 u derbiju kola, a jedini pogodak na meču delo je Adrijana Leona Barišića. Asistent je bio Đerdan Šaćiri, sa kojim se posle meča slikao Federer. A njihovo prijateljstvo nije novo!

"Mnogo mogu da naučim od njega! Videli ste ga, u dobrom je raspoloženju, kod kuće je u Bazelu. Trči i pobeđuje. Vrlo je brzo dobio meč i srećan sam zbog njega. Nije više u cvetu mladosti, ali igra na visokom nivou, pogledajte ga samo", rekao je Šaćiri sada već davne 2019. godine kada su ga novinari pronašli na tribinama u Bazelu kada je gledao jedan Federerov meč. Pogledajte njihovu sliku:

OBOŽAVA FUDBAL, ZAMALO DA BATALI TENIS ZBOG NJEGA!

Rodžer Federer je inače ogroman fan fudbala. Trenirao ga je do 12. godine kada je morao da se posveti tenisu u potpunosti, a videli smo ga na meču Bazela i 2022. godine kada je zajedno sa igračima u svlačionici slavio pobedu nad CSKA iz Sofije u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

"Ko god je odrastao u Bazelu navija za ovaj klub. Ja sam živeo u Minhštajnu koji nije daleko od fudbalskog stadiona. Kada sam putovao tokom teniske karijere nažalost nisam mogao često da budem tu, ali fudbalski klub Bazel me je inspirisao. Moj prvi heroj je bio karli Odermat, a odna sam zavoleo Hristijana Himeneza i Masima Ćećaronija. Kada sam imao 12 godina moj tenuiski raspored je bio toliko natrpan da jednostavno više nisam mogao da se takmičim u drugim sportovima. Volim da mislim da bih bio dobar fudbaler. bio sam ofanzivni vezista i napadač, dobar vođa i bio bih dobar kapiten", govorio je o svojoj povezanosti sa Bazelom Federer svoje vremeno. 

PIKSI APELOVAO NA DŽAKU, ŠAĆIRIJA NEMA! 

Fudbaleri albanske nacionalnosti u selekciji Švajcarske su u nekoliko navrata provocirali Srbe kada su igrali mečeve sa "orlovima" na Euru i Mundijalu. Pokazivali su znake koji su simboli tzv. "Velike Albanije" i ulazili u klinč sa našim fudbalerima. Sada je pred meč Lige nacija sa Švajcarcima u subotu u Leskovcu selektor Srbije Dragan Stojković Piksi apelovao na Granita Džakuda se suzdrži od provokacija. 

"Verujem da ljudi znaju tu prošlost, te neke provokacije. Ja apelujem da se utakmica odigra u fer-pleju na način kako dve ekipe treba da odigraju, da ponašanje bude na nivou, treba se fokusirati samo na igru. To je ono što želim. Da ponašanje i na tribinama i na terenu bude na nivou. Ne bojim se, mislim da su svi svesni da je to potpuno apsurdno i da je potpuno nepotrebna takva glupost.. Veliki je igrač Džaka, svestan je, puno ga cenim, pokazuje svetsku klasu. Neće biti problema", zaključio je selektor Srbije. 

Što se tiče Đerdana Šaćirija on se ove godine posle 14 godina u nacionalnom timu povukao. Ofanzivni vezista poreklom sa Kosova odigrao je 125 mečeva i dao je 32 gola u dresu "nacija". 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Šaćiri prilazio srpskim igračima  Kurir