Jirgen Klop ima novi posao: Potpisao ugovor i zahtevao samo jednu klauzulu

Jirgen Klop uskoro će postati zadužen za sve fudbalske aktivnosti u "Red Bulu"...

Profimedia

Jirgen Klop otišao je iz Liverpula po završetku prethodne sezone, nasledio ga je Arne Slot, a nemački stručnjak je nedugo posle toga rekao da se povlači. Odnosno da više neće da bude šef struke nijednog kluba. Samo nekoliko meseci posle te izjave stigla je potvrda da je dobio novi posao.

Neće biti u ulozi trenera, već će biti zadužen za sve fudbalske aktivnosti u Red Bulu. U pitanju je kompanija u čijem vlasništvu su klubovi poput Lajpciga, Salcburga, Njujorka, kao i dva manja kluba iz Brazila (Bragantino i Brazil). Njegov ugovor zvanično će krenuti od 1. januara 2025. godine i u pitanju je višegodišnja saradnja.

Interesantno je da u tom ugovoru postoji i jedna klauzula. Ona se odnosi na reprezentaciju Nemačke. Slobodan je da izađe iz ugovora ukoliko dobije poziv da postane selektor i da nasledi Julijana Nagelsmana. To je navodno bio jedini uslov koji je Nemac imao prilikom pregovora.

Što se tiče njegovih zaduženja baviće se nadzorom trenerskih strategija, igračkom filozofijom, razvijanjem talenata, uz to će biti uključen i u transfere klubova koji su u vlasništvu ove kompanije. "Posle skoro 25 godina provedenih pored terena, uzbuđen sam što ću biti deo novog projekta. Uloga se možda jeste promenila, ali moja strast prema fudbalu nije. Želim da učestvujem u razvoju, napretku i da budem podrška neverovatnim talentima koje imamo na raspolaganju. Ima mnogo načina na koje možemo da iskoristimo znanje i iskustvo koje imamo", rekao je Klop.

Oliver Minclaf, jedan od izvršnih direktora kompanije, oduševljen je zbog nove saradnje. "Ponosni smo na ovaj potpis, Klop je jedan od najvećih i najuticajnijih ljudi u svetu fudbala. Ima sjajne veštine i harizmu. U ovoj novoj ulozi imaće veliki uticaj na naš razvoj. Nadamo se da ćemo dobiti pravi impuls u ključnim poljima kako bi klubovi bili bolji, kako kolektivno, tako i individualno", zaključio je Minclaf.

Zanimljivo je i da je glavni trener Salcburga Pep Lijnders, čovek koji je bio Klopov pomoćnik godinama u Liverpulu. Spekulisalo se da bi upravo on mogao da ga nasledi na "Enfildu", ali se to nije dogodilo. Holanđanin se nalazi pod velikim pritiskom, pošto je Salcburg u seriji loših rezultata, izgubio je od Šturma sa čak 5:0, tako da su već počele spekulacije o smeni trenera. Možda ga Klop spasi... U taj klub su već došli i veliki talenti Liverpula poput Stefana Bajčetića (pozajmica) i Bobija Klarka (transfer). Tu su i dvojica srpskih fudbalera Aleksa Terzić i Petar Ratkov.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Fudbalska revolucija u Kataru 1  MONDO/Milutin Vujičić