"Čuvam Mesijev i Tadićev dres!": Lazar Samardžić otvorio dušu pred Švajcarce, jedva čeka Leskovac

Lazar Samardžić ne može da dočeka duele sa Švajcarskom i Španijom u Ligi nacija.

Youtube/ Fudbalski savez Srbije/Printscreen

Reprezentacija Srbije u petak, 11. oktobra odlazi u Niš, gde će boraviti do meča sa Švajcarskom, koji se dan kasnije, u okviru 3. kola Lige nacija, igra na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Orlovi se u dobroj atmosferi pripremaju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a jedan od igrača koji se uvek raduje reprezentativnim obavezama dolazi iz Bergama.

Veliki korak je napravio letos Lazar Samardžić prelaskom u Atalantu, u redove aktuelnog osvajača Lige Evrope, klub koji je godinama u vrhu italijanskog fudbala. O tome, ali i onome što Srbiju očekuje u narednim mečevima Lige nacija, govori tihi, skromni momak ogromnaog potencijala…

"Klub je zaista dobar, igra Ligu šampiona, ima top ambicije, u poslednjih pet godina ispisali su istoriju, osvojili i Ligu Evrope. Za mene je to bila dobra odluka", ističe Lazar Samardžić, pa komentariše rad sa Đan Pjerom Gasperinijem: "Stara škola, jaki treninzi, jedan jako dobar trener. Jasno je onda svima zašto je Atalanta poslednjih godina toliko dobar tim. Želi dobru završnicu, traži da rizikujemo, od mene konkretno traži asistencije i golove. Nema tu mnogo tajni."

U meču sa Šahtjorom je odigrao sjajno, imao je čak osam uspešnih driblinga, šest kreiranih šansi, a takvu statistiku je poslednji put imao niko drugi do Lionel Mesi. "Da, video sam to i bio naravno zadovoljan, jer Mesi je moj idol, nisam mogao da verujem. Prvi dres koji sam dobio bio je sa Mesijevim prezimenom. Čuvam ga u Berlinu, tamo je i Tadićev dres, moj brat ga nekad koristi", otkriva Samardžić. 

Posle odličnog početka sezone, sada je red da Barselona i Real Madrid dođu na megdan "boginji". "To je san svakog deteta kad počne da igra fudbal, igrati protiv najvećih klubova. Videćemo, mislim da smo dobra ekipa, možemo da pobedimo i jedne i druge. U Superkupu nisam igrao, ali Atalanta je pokazala u većem delu tog meča da može da se nosi sa Realom. Zato sam i došao u Bergamo, sviđa mi se kako Atalanta to radi", ističe Samardžić.

Lazar Samardžić  YouTube/FSS

Na meču u Bolonji Atalanta je u poslednjim momentima uzela bod, a kreativni vezista našeg nacionalnog tima bio je ključan. "Direktan konkurent, dobar rival, nama mnogo važan duel. Dobro je da sam postigao gol i da nismo izgubili utakmicu, bod nam je bio jako važan."

Na tom meču imao je priliku da se susretne sa tri reprzeentativca Švajcarske, koji sada dolaze u Leskovac. Zna dobro koliko su kvalitetni rivali i nema opuštanja. "Švajcarci su dobri, imaju zaista dobru reprezentaciju, moramo da budemo na visini zadatka i damo svoj maksimum. Na prethodna dva meča smo poraženi, verujem da će sada biti treća sreća, da ćemo mi slaviti. Sviđa mi se što igramo u Leskovcu, dobar stadion, mali, ali lep, biće dobar ambijent. Uz mene i reprezentaciju biće i moja porodica, uvek su prisutni."

Do sada 13 utakmica u dresu Orlova, prilagođavanje je prošlo…"Imamo dobru ekipu, družim se sa svima, možda malo više sa Ilićem, Erakovićem, sada i Simićem, jeste nov, ali…igrali smo u Nemačkoj obojica", rekao je on, pa se osvrnuo na Andriju Maksimovića: "Nisam ga gledao protiv Intera, ali jesan u derbiju. Dobar igrač, dobra leva noga, veoma kreativan, mislim da će dobro doći reprezentaciji."

Jedno pitanje vezano za bivšeg dugogodišnjeg kapitena Orlova, rekordera po broju utakmica u dresu reprezentacije, Dušana Tadića. Koliko te žuljaju njegove kopačke, koliki je pritisak što javnost očekuje da upravo Lazar Samardžić bude novi Dušan Tadić, neko ko će dirigovati igrom naše reprezentacije? "Pritisak postoji, ali ja nisam Tadić, a daću sve od sebe da pokažem da sam dobar i vredan dresa reprezentacije."

Na kraju, kako da rešimo problem realizacije, nismo dali gol od meča sa Slovenijom na Prvenstvu Evrope, kako da probijemo tu barijeru? "Moramo da više šutiramo na gol, važno je i strpljenje, a tu je i povratak Mitrovića. On je postigao najviše golova za reprezentaciju, Srbija ga treba, važno je da se vratio i verujem da će nastaviti sa onim što najbolje radi, a to su golovi", rekao je Lazar Samardžić.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Piksi opet sa Lazarom Samardžićem  MONDO/Milutin Vujičić