Rade Bogdanović se izvinio posle pobede Srbije! Kritikovao je Piksija i "orlove", a ovo niko nije očekivao

Bivši fudbaler i aktuelni analitičar na RTS Rade Bogdanović se izvinio posle pobede Srbije nad Švajcarskom.

RTS/Arena Sport/Screenshot

Rade Bogdanović je već dugo vremena najveći kritičar selektora Dragana Stojkovića Piksija i fudbalske reprezentacije Srbije, međutim posle pobede nad Švajcarskom u Ligi nacija - istakao je da je trijumf zaslužen. Naglasio je da je sreća doduše bila važan faktor, ali da je po svemu prikazanom Srbija zaslužila da dođe do sva tri boda, dok je iskoristio priliku i da se izvini za jednu od svojih brojnih pogrešnih konstatacija.

Za vreme Evropskog prvenstva u Nemačkoj, Bogdanović je kritikovao srpske fudbalere koji igraju u Saudijskoj Arabiji, ističući da je problem njihova fizička sprema u tako nejakom takmičenju, dok se sada posle izvanrednog nastupa Aleksandra Mitrovića i Predraga Rajkovića "ugrizao za jezik".

"Moramo da napomenemo kad sami sebe demantujemo, a ja uvek mogu sam sebe da demantujem. A to je da Mitrović i Rajković igraju u Saudijskoj Arabiji. znači ljudi nije pitanje lige i kvaliteta - nego možeš ili ne možeš, hoćeš li ili nećeš. Moramo da se izvinimo i golmanu Vladimir Stojkoviću (igra u Saudijskoj Arabiji, a bio je na meču u Leskovcu, prim. aut.)...", poručio je Rade Bogdanović gostujući sinoć na RTS.

Što se tiče same utakmice, Bogdanović je istakao da je pobeda "jako bitna zbog samopouzdanja" i dodao da su se naši fudbaleri bolje snašli po lošem terenu u Leskovcu, koji su kritikovali i Piksi i Jakin: "Pokazali su naši po ko zna koji put naši fudbaleri da su prilagodljivi, posebno po ovoj njivi od terena. Bio je jako loš teren, hvala Bogu da se niko nije povredio sem Saše Lukića, a bilo je još kandidata", dodao je bivši fudbaler koji je posebno nahvalio Aleksandra Mitrovića zbog bravuroznog gola, kod koga je sve uradio savršeno.

"Večeras je bilo 2:0 i samo treba pričati o pobedniku, ali mislim da Švajcarci bili loši, samo su bili iznenađeni uslovima. Mi smo navikli na njih, ekipa se prilagodila, dali su sami sebi na vreme gol, mi smo dali na vreme, Rajković odbranio penal i priveo meč kraju bez ikakvog stresa. Neka proslave večeras, znaju dobro protiv Španije kako furija melje, moraju da se spreme".

Kako protiv Španije? Već u utorak od 20.45 u Kordobi igra se meč sa prvakom Evrope, a Bogdanović ističe da moraju da se oduzimaju lopte u presingu na protivničkoj polovini, kao protiv Švajcarske.

"Ključni detalj sa Španijom je odbrana poslednje linije i da Rajković bude na ovom nivou. Možemo da očekujemo da će da imaju svoj posed, da će da traže rupe, prolaze, po bokovima, bilo je i danas tih situacija. Mene samo čudi kako iz lepih akcija, kada je Eraković centrirao za Jovića, kako tu ne napravimo iskorak... Ne znam!", zapitao se Bogdanović koji je ocenio da je Jović svoje šanse promašio zato što nema minute u Milanu.

Šta kaže Piksi o Radetu Bogdanoviću?

MN Press 

Jedan od brojnih komentara Radeta Bogdanovića kojim je "pecnuo" Piksija odnosio se i na nedolazak Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja Milinković-Savića i drugih na septembarsko okupljanje reprezentacije, posle čega je počelo da se spekuliše o "tihom bojkotu" selektora. Na to je Piksi odgovorio u ponedeljak u Staroj Pazovi.

"Što se tiče izjave dotičnog... Uf... Ja poštujem svačije mišljenje i svako ima pravo da kaže šta god želi. Da li ću ga prihvatiti to je moja stvar. Ako nešto nije jasno onda zovite Dušana Vlahovića i ako dobijete drugačiji odgovor od ovog mog, mada ne verujem", rekao je Stojković i potom dodao objašnjenje zbog čega Vlahovića nema ni u oktobru, uveravajući da će sa njim biti sve u redu u novembru.

"Ja sam se sa Vlahovićem čuo i pre objavljivanja spiska i dan nakon toga. Bili smo u kontaktu, čestitao sam mu na golovima. Očigledno se radi o ozbiljnom probemu. A ja ni u čije privatne probleme ne bih dozvolio da ulazim. Mnogo je lako reći nešto što će delovati kako deluje i što će imati odjek u javnosti, malo da zabavljate ljude i da budete interesantni. To je stil obraćanja takav kakav jeste. Sedim ovde sa velikom odgovornošću i ne bih da se igram sa tim stvarima. Ne postoji problem ni selektora ni saveza oko Dušana Vlahovića, Neko ko zaista treba Srbiji, koga puno cenim o očekujem da će vrlo brzo da se priključi reprezentaciji", naglasio je on.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Džaka se pozdravlja sa srpskim fudbalerima, grli sa Rajkovicem  Kurir