Luka Modrić molio da ostane u Realu, ali sada je kraj! Saopštili mu da stiže upola mlađi za 130 miliona

Florijan Virc će naslediti Luku Modrića u Real Madridu od naredne sezone, pišu španski mediji.

EPA-EFE/Piotr Nowak

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić uspeo je ovog leta da uradi Real Madrid da produži ugovor, iako je dobro poznata praksa u "kraljevskom klubu" da ne zadražavaju fudbalere njegovih godina. To su na svojoj koži, i to u mnogo ranijem dobu, osetili već Kristijano Ronaldo, Serhio Ramos, Iker Kasiljas i drugi, ali su sa Modrićem napravili izuzetak.

Kako se Modriću i dalje ne ide u penziju, i hteo bi da "potraje" još jedno leto kako bi se oprostio nakon Svetskog prvenstva 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi, tražio je ugovor na još godinu dana. Ipak, kako sada stvari stoje, to neće dobiti. Razlog su pre svega njegove godine, ali i činjenica da je Real Madrid smislio već ko će ga zameniti od narednog leta, pa tako njegove usluge više neće biti potrebne.

U pitanju je Florijan Virc iz Bajer Leverkuzena koji, iako ofanzivniji igrač od Modrića, stiže kao zajednička želja predsednika kluba Florentina Pereza i najverovatnije novog trenera - Ćabija Alonsa. Naravno, Alonso je od Virca stvorio jednog od najboljih igrača današnjice, pa bi tako ruku pod ruku trebalo da dođu idućeg leta iz Nemačke.

RONALD WITTEK/EPA 

Očekuje se da Real Madrid "razbije kasu" i plati više od 130 miliona za Virca i da ga tako "ukrade ispred nosa" Bajernu koji ga je takođe želeo u svojim redovima. Ipak, Virce je takođe bliži ideji da napusti Bundes ligu i okuša se u jačem takmičenju, dok isto tako ne bi želeo da iznervira navijače prelaskom u klub sa kojim će se i ove godine boriti za titulu. Ne bi bio prvi, ali kada se već interesuje Real Madrid, nema dilemu.

Mladi fudbaler (21) je ove sezone postigao već šest golova za Bajer i ostaje da se vidi da li će ga u Real Madridu zaista koristiti malo povučenije, na Modrićevoj poziciji, kao što je i sam Hrvat doživeo transformaciju dolaskom iz Totenhema, sada već davne 2012. godine. 

Ove sezone Modrić igra još manje nego ranije, pa je tako sakupio 562 minuta u 12 nastupa, uglavnom ulazivši sa klupe. Zabeležio je dve asistencije i u 40. godini želi da dokaže da je još za vrhunski nivo.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Luka Modrić i Alesandro Del Pjero  Instagram/alessandrodelpiero