"Ubij Srbina" grmelo u Zenici: Gosti krenuli da vređaju Srbe, domaćini nastavili!

Navijači Mađarske i Bosne i Hercegovine su zajedno vređali Srbe posle meča Lige nacija.

EPA-EFE/Robert Hegedus

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa porazima u Zenici i sada je od "zmajeva" bolja bila Mađarska sa 2:0 golovima Dominika Soboslaija, a meč u Ligi nacija je obeležio i skandal na tribinama "Bilinog polja". Gostujući navijači su u jednom trenutku vređali Srbe u čemu im se pridružio ceo stadion!

Na kraju utakmice se sa tribine na kojoj su smešteni gosti čulo "Ubij, ubij Srbina", a iako je deo navijača domaćeg tima tada već napustio tribine, oni koji su ostali pridružili su se. Nakon toga su naizmenično krenuli da skandairaju "Mađarska" i "Bosna". Pre toga su mađarski navijači podigli i transparent podrške stradalima u aktuelnim poplavama u Bosni i Hercegovini, pisalo je "Žrtve poplava počivajte u miru!".

Krajnja desnica u Mađarskoj ne krije teritorijalne pretenzije prema Vojvodini i verovatno je to razlog pogrdnog skandiranja koje se moglo čuti na stadionu u Zenici. Što se fudbala tiče u grupi u kojoj se nalaze Bosna i Hercetgovina je poslednja sa jednim osvojenim bodom, Mašari imaju pet kao i Holanđani, a Nemačka je ubedljvo prva sa 10 bodova. Naredni meč Bosna igra već u sredu u gostima protiv Nemačke, a Mađari gostuju Holanđanima. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Jezivo! Albanski huligani pozivaju na ubijanje Srba i skandiraju "UČK" Zaprepašćujući snimak iz Tirane, na koji UEFA ćuti  Instagram