Nije samo 3:0, ima još loših vesti za Piksija! Idemo u goste Džaki bez pola tima - a jako je važno

Fudbalska reprezentacija Srbije biće oslabljena na gostovanju Švajcarskoj u novembru u okviru Lige nacija.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je težak poraz protiv Španije (3:0) u okviru četvrtog kola Lige nacija, a da stvar bude gora, može se reći da smo dobro prošli. Naš golman Predrag Rajković bio je suočen sa čak 30 udaraca ka svom golu, ali je dobrim intervencijama, i uz pomoć stative i prečke uspeo da nam donese podnošljiv poraz.

Srbija se na kraju branila sa desetoricom, video se bes na licu naših igrača zbog toga što su bili nemoćni, Španija je prosto sve vreme držala loptu u svojim nogama, dok nam ni sudijske odluke nisu išle baš na ruku. To se na kraju ispoljilo besnim reakcijama fudbalera koje je sudija Danijel Štefanski odmah kaznio, tako da nam u novembru slede novi problemi koji nam uopšte nisu bili potrebni.

Piksi neće moći da računa na Strahinju Erakovića i Strahinju Pavlovića na meču protiv Švajcarske 15. novembra u Cirihu, a upravo u tom susretu odlučujemo da li smo za "A" ili "B" diviziju. Odnosno, da li ćemo biti u prvom ili drugom šeširu za žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi.

Ko se vraća?

Selektor "orlova" najavio je da će se Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić vratiti u tim u novembru, pod uslovom da ne budu povređeni.

To znači nova "pretumbavanja" u našoj zadnjoj liniji, i to baš sada kada smo se makar malo uigrali, a problem je što na mestu štopera nemamo previše rešenja. Miloš Veljković je bio povređen, Srđan Babić je tek operisan, dok je Jan Karlo Simić i dalje neiskusan. Od ranije je selektor otpisao Spajića, Stojića i Gudelja, dok bi eventualno mogao da pozove Erhana Mašovića, koji je tek povremeno u državnom timu.

Podsetimo, Srbija ima četiri boda i nalazi se iza Danske (7) i Španije (10), dok je Švajcarska do sada osvojila najmanje bodova - tek jedan - i gotovo je siguran putnik u "B" diviziju. Ali, preokreti su i dalje mogući...

Poslednji meč u ovom ciklusu Srbija inače igra 18. novembra protiv Danske u Leskovcu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Mitrović promašaj na Španija - Srbija  Arena 1 Premium