Aleksandar bi Srbiji bio centar sveta, ali je rekao Ne: Morali smo u borbu rukama i nogama, Vjetrović još žali

Aleksandar Pavlović sada je reprezentativac Nemačke, iako je mesecima trajala borba Srbije da on obuče dres "orlova". Nažalost, odlučio je da igra za zemlju u kojoj se rodio, a naš tim je ostao bez velikog igrača.

YouTube/K1 televizija/RONALD WITTEK/EPA

Dan posle poraza reprezentacije Srbije od Španije, mnogi se pitaju koji je zapravo nivo našeg nacionalnog tima.Taj nivo bi apsolutno bio veći da je za "orlove" pristao da zaigra Nemac srpskih korena, as Bajerna Aleksandar Pavlović (20).

Defanzivni vezista Nemačke već je standardan u selekciji Julijana Nagelsmana i bio je u ekipi i u pobedi "pancera" protiv Holandije. Bio je starter na Alijanc areni, dok je dan kasnije Srbija bila potpuno podređena protiv Španije, a o iole ravnopravnoj borbi na sredini terena nije moglo biti reči.

Bivši fudbaler, a sada fudbalski analitičar Miroslav Vjetrović dobro je upoznat sa Pavlovićevim kvalitetima jer je u Nemačkoj igrao fudbal osamdesetih i ostao prisutan decenijama nakon toga. Iz prve ruke je pratio kako Pavlović stasava u Minhenu i kakav je igrač postao.

"Neću da optužujem, ali morali smo do njega"

RONALD WITTEK/EPA 

"Morali smo da se borimo i rukama i nogama za njega, igrač je Bajerna, reprezentativac Nemačke, takav igrač nam je bio potreban za narednih 10 godina. Ko je zakazao? Svi zajedno", rekao je Vjetrović za "K1" televiziju.

"Iskreno, ne znam do kraja priču. Znam da je tu bilo nekih priča kada su došli Kuzmanović ili Subotić, da je bilo razgovora i sa igračem, roditeljima... Neću da optužim nikoga, ali igrači gledaju i kada je reprezenativac Nemačke, ima mnogo veću vrednost u svakom pogledu nego kada je reprezentativac Srbije"

"On bi nam bio centar sveta i reprezentacije. Gledao sam ga protiv Holandije, on dominira za nemačku reprezentaciju. Tu nema više šanse", dodao je on.

Christopher Neundorf/EPA 

Aleksandar Pavlović je defanzivni vezista rođen u Minhenu 3. maja 2004. godine i prvotimac je Bajerna od 2003. Samo spletom okolnosti zbog zdravstvenog problema i bolesti nije nastupio za Nemačku na Evropskom prvenstvu, ali se odmah posle toga ustalio u "Manšaftu". U septembru je i dao prvi gol za Nemačku, protiv Mađarske u Ligi nacija.