Strašne vesti - zvezdi Real Madrida preti kraj karijere: U ekstremnim bolovima je svakog dana

Poznati austrijski fudbaler David Alaba možda bude primoran da završi karijeru.

BURAK AKBULUT / AFP / Profimedia

Austrijski fudbaler David Alaba (32) možda bude bio primoran da okonča igračku karijeru, prenose španski mediji. Alaba je još 18. decembra 2023. godine pokidao ukrštene ligamente kolena i pretpostavljalo se da bi otprilike već sada mogao na teren, ali ipak je povreda bila teža nego što se mislilo, odnosno operacija nije uvek potpuno rešenje.

Počeo je Alaba ponovo da trenira pre nekoliko dana, ali daleko je još od utakmica za Real Madrid. I pitanje je da li će ih ikad više biti za njega... Španski "Onda Sero" piše da je Alaba u ekstremnim bolovima nakon treninga zbog smanjenja hrskavice u kolenu, pa se tako kosti "trljaju" jedna o drugu. Zato je svaki trening za njega potpuni pakao, posebno ako znamo da se u Real Madridu ozbiljno trenira.

Za sada ne želi Alaba da razmišlja o tome da se povuče, ali na kraju možda bude primoran. Daće sebi i svom telu još malo vremena za oporavak, nadajući se da će vreme "izlečiti" ono što za sada nije uspelo, ali doktori nisu optimisti. Prosto, neki se nikada ne oporave od tako teške operacije.

Spominjalo se inače da bi u januaru 2025. godine Alaba mogao ponovo na teren, ali se to samo odlaže i odlaže, pa je mnogo verovatnije da ni ove sezone neće istrčati na teren. Za sledeću, sve opet zavisi od njega i načina na koji se bude nosio sa bolovima u kolenu, odnosno koliko jako bude želeo da nastavi da igra fudbal. Na kraju će, kao i mnoge njegove kolege, možda morati da se pomiri sa tim.

Da problem za Real bude veći, računali su na Alabu i zato nisu dovodili defanzivce, ali sada možda budu primorani. Podsetimo, Austrijanac je odigrao 102 utakmice za Real Madrid od dolaska u Bajern u leto 2021. godine. Postigao je pet golova.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kilijan Mbape poruka na srpskom  Instagram/Real Madrid