Zvezda sprema najveći transfer u istoriji! Nije Dortmund, veći klub dolazi po Andriju Maksimovića

Liverpul posle Borusije Dortmund stao u red za najtalentovanijeg fudbalera Zvezde, Andriju Maksimovića.

Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako je iz Nemačke bilo poručeno da bi biser Crvene zvezde Andrija Maksimović mogao u Borusiju Dortmund, navodno je bliži Liverpulu.

Novinar "Bilda" Kristijan Falk objavio je da su "Liverpul i drugi zainteresovani klubovi u ovom trenutku bliži dovođenju Andrije Maksimovića od Dortmunda. U Borusiji pričaju o njemu, ali to nije tako aktuelno u ovom trenutku i on neće biti sledeći igrač koga će kupiti. Videćemo koliko će se engleski klubovi približiti ovom transferu. U svakom slučaju, Dortmund nije prvi na početku trke za Maksimovića", poruka je poznatog novinara.

Andrija Maksimović je ovog oktobra debitovao za "A" reprezentaciju u pobedi protiv Švajcarske, a u septembru je ostavio odličan utisak u mečevima Crvene zvezde protiv Partizana i Intera. Nakon toga bilo je navoda da će Zvezda tražiti za njega bar 15 miliona evra, mada bi u slučaju njegovih dobrih igara i povećane potražnje, taj novac mogao da bude samo veći. To bi automatski značilo  da bi bio oboren klupski rekord Zvezde kada je u pitanju prodaja igrača.

Andrija Maksimović je Zvezdin đak, rođen je u Novom Pazaru, fudbalski je prohodao u Raškoj, a na početku ove sezone igrao je na dvojnoj registraciji u Grafičaru.

Crvena zvezda je prethodnih godina poslovala sa Liverpulom, jer je velikanu sa Enfilda u januaru 2016. prodala Marka Grujića za sedam miliona evra. Ako i Maksimović bude krenuo ka kultnom engleskom klubu, sigurno će obeštećenje biti značajno veće.