Dinamo izgubio 9:2, a sad je ispred Bajerna i Zvezde! Pogledajte kako izgleda tabela Lige šampiona

Neverovatan skok Dinama iz Zagreba koji se u potpunosti oporavio od debakla protiv Bajerna.

TV Arena Sport/UEFA/Screenshot

Dinamo iz Zagreba obrukao se na početku nove sezone u Ligi šampiona pošto ga je Bajern razbio 9:2, međutim smena trenera definitivno je pomogla pošto je hrvatski šampion od tada kao preporođen u elitnom takmičenju. Nakon remija protiv Monaka (2:2), Dinamo je prethodne večeri došao i do pobede nad Salcburgom (2:0), čime je napravio veliki skok na tabeli.

Iako se činilo da nakon devet golova u mreži Dinamo važi za jednog od najslabijih timova u Ligi šampiona i da će dugo biti na dnu tabele zbog negativne gol-razlike, sve su očas promenili u samo dve utakmice. Sada Dinamo ima četiri boda i to je dovoljno za 22. mesto, koje inače vodi u dalje takmičenje, a iza sebe su ostavili čak i Bajern - koji je od pobede nad njima zabeležio vezane poraze od Aston Vile (1:0) i Barselone (4:1).

Samo prethodne večeri Dinamo je zaradio 2,1 milion evra premija od UEFA za pobedu i nema sumnje da se neće samo na tome zaustaviti, pošto im i raspored ide na ruku - jer u narednoj rundi igraju protiv Slovana iz Bratislave, pokazalo se do sada ipak najslabijeg tima u Ligi šampiona.

Red Bul Dinamo zagreb  YouTube/TV Arena sport

Slovan je jedan od šest klubova koji nisu osvojili niti bod do sada, a ima najslabiji gol-razliku (1:11). Jang bojs i Salcburg su na istom bodovnom saldu bez datog gola (0:9), a potom sledi Crvena zvezda na 33. mestu (2:11). Bolju gol-razliku, ali i dalje nula bodova imaju još Šturm iz Graca (1:5) i Lajpcig (3:6). Da ironija bude veća, Zvezda je zapravo svoju poziciju popravila za dva mesta od juče, baš zbog poraza Jang bojsa i Salcburga.

Podsetimo, Zvezdi sada sledi meč sa Barselonom 6. novembra kod kuće, pa zatim 27. novembra sa Štutgartom, dok 11. decembra putuje na noge Milanu. Za kraj, 21. januara dočekuje PSV, pa 29. januara gostuje Jang bojsima.

Direktan plasman u nastavak takmičenja obezbediće inače samo prvih osam klubova na tabeli, dok će oni od devetog do 24. mesta igrati plej-of za osminu finala. Svi ispod ispašće iz takmičenja i nema selidbe u Ligu Evrope, odnosno automatski završavaju učešće.

Pogledajte kako izgleda tabela Lige šampiona posle kompletnog trećeg kola:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Navijači  MONDO/Dušan Ninković