Ceo svet priča o skandalu u koji su upleli i Matića: Smejao se šta ga sudija tera da potpiše, a onda obrt

Šta će biti sa utakmicom Liona i Oksera koja je završena uz "tehnički prigovor" gostiju na terenu? Potpisao je i Nemanja Matić, ali utisak je da od toga neće biti ništa.

TV Arena sport/Screenshot

Na utakmici 9. kola Lige 1 između Liona i Oksera (2:2) videli smo krajnje neobičnu situaciju i pravilo za koje nisu znali ni oni "najzagriženiji" fudbalski navijači. Nakon što je sudija Žeremi Stinat dosudio jedanaesterac za Lion, gostujući tim je pobeseneo i uložio "tehnički prigovor" direktno na terenu, pa je usledila pauza od nekoliko minuta. Tokom nje, gotovo nikome na tribinama nije bilo jasno o čemu se radi i šta to sudija zapisuje, da bi tek kasnije sve bilo objašnjeno...

Okser je uložio "tehnički prigovor" na odluku Žeremija Stinata, odnosno formalni protest zbog toga što su smatrali da su oštećeni. Kako je to urađeno "na papiru" u toku meča, neophodno je bilo da kapiten Oksera Žubal podnese pisani prigovor, u prisustvu ostalih sudija i kapitena Liona - Nemanje Matića

Ni bivši kapiten reprezentacije Srbije nikad se nije suočio sa ovakvim pravilom u toku svoje karijere, pa se tako tokom pauze i same procedure podnošenja tehničkog prigovora - čak i nasmejao, u neverici šta traže iz Oksera.

Zašto su pobesneli u Okseru?


Žeremi Stinat je dosudio penal zbog situacije u kojoj se našao napadač Liona Mikautadze, čak je proverio i na monitoru posle poziva iz VAR sobe, a svi u Okseru su toliko pobesneli da su hteli da napuste teren. Smatrali su da nije smeo da dobije poziv iz VAR seobe i proveri tu situaciju jer je meč u međuvremenu bio "restartovan". U tom slučaju, smatra se da je provera završena i da nije bilo osnova da se arbitri iz VAR sobe uključe.

Kako jesu i "naterali" su Stinata da promeni odluku i dosudi penal, čitava klupa Oksera je skočila - pre svih kapiten Žubal koji tražio da uloži "tehnički prigovor", pa je usledila pauza od nekoliko minuta dok formalni protest nije napisan i na papiru.

Okser odustao od žalbe?

Screenshot/lequipe.fr 

Ako bi žalba bila usvojena (rok od 48 sati), i ako bi bilo utvrđeno da je Okser oštećen, pravila su takva da bi Sudijska komisija FS Francuske morala da naredi ponavljanje utakmice. Bilo bi to prvi put u istoriji Lige 1 da vidimo takav slučaj, međutim već sada je izvesno da se to neće dogoditi.

Ne zato što je Okserova žalba banalna, nego prosto zato što su odustali?! Kako prenosi francuski list "L'Ekip", trener Kristof Pelisije je posle meča rekao da je pričao sa sudijom Žeremijem Stinatom i da je Okser povukao "tehnički prigovor".

Nije poznato da li je zbog toga što su shvatili da greše ili jer su osvojili bod na kraju...

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kilijan Mbape poruka na srpskom  Instagram/Real Madrid