U utakmicu su ušli poravnati sa skorom 14-10, na poluvremenu ih je delio poen, na kraju:

Real Madrid - Panatinaikos 92:75 (19:20, 19:17, 26:18, 28:20).

Šestostruki prvaci Evrope, košarkaši Panatinaikosa, survali su se u treći uzastopni poraz u Evroligi, a peti u nizu na gostovanjima očajnom igrom u drugom poluvremenu derbija 25. kola u Madridu u kom nije bilo povređenog Luke Dončića, ali ni problema za ekipu Pabla Lasa.

Fabijen Kozer i Segundo Kampaco odigrali su maestralan meč potpuno izbacivši iz igre Nika Kalatesa i pritom spustivši skupa 41 poen u obruč "zelenih" iz Atine, koji kao da su se na pauzi dogovorili da pruže jedno od lošijih poluvremena ove sezone.

Greškom na grešku, ekipa Ćavija Paskvala torpedovala je rivala do efektnih 56:42 (serija 18:5) početkom treće četvrtine posle čega je prednost Reala iznosila od devet do maksimalnih 17 poena na kraju duela uz 26 poena Kozera (8/10 za dva, 2/4 za tri, 4 sk, 4 as, 29 indeks) i 15 Kampaca (2/4 za dva, 2/3 za tri, 5 sk, 5 as, 2 ukr, 28 indeks).

Kako ni Francuz, ni Argentinac ne bi imali tako važne uloge da su zdravi Serhio Ljulj i Dončić, tako ni Valter Tavarez ne bi bio igrač Reala uopšte da teške povrede nisu jesenas zadobili Gustavo Ajon, koji se vratio, i Ognjen Kuzmić koji se neće vraćati pre početka naredne sezone a kada je već dobio priliku, "Edi" je ostao rešen da je iskoristi.

Ovaj 25-godišnji centar sa Zelenorstkih ostrva ostao je ključna figura pod obručima u Lasovom timu i po povratku Meksikanca Ajona, a večeras je pored tri rampe "zelenima" ubacio i 14 poena uz samo dva promašaja iz igre (6/8), uz sedam skokova i asistenciju za indeks 23.



Instant pojačanje Panatinaikosa posle iznenađujućeg otkaza u NBA ligi, Majk Džejms, odmah je iskoračio na teren kao prva i osnovca napadačka opcija ekipe, ove večeri opalio je sedam šuteva za dva i svaki ubacio, ali i devet za tri od kojih je pogodio samo jedan. Postigao je 23 poena uz četiri asistencije i tri ukradene lopte, isto koliko i drugi i treći strelac tima zajedno.

Kej-Si Rivers postigao je 12 poena isključivo trojkama (4/6), a Markus Denmon 11 šutiravši van linije 6,75 svega 1/5. Kalates je do deset poena stigao uz šut 4/11 iz igre, uz četiri izgubljene lopte na svega tri asistencije, pa će mu izdanje u Madridu verovatno ostati jedno od lošijih ove sezone.

Pobedom, Lasov tim ostao je sa Žalgirisom u trci za četvrto mesto koje će garantovati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, upravo beneficiju koju je Paskvalov sastav ispustio vezanim porazima od Himkija, Olimpijakosa i Reala.

Od pobede u "Pioniru" 21. decembra prošle godine, PAO nikoga nije dobio u gostima. Ukupno, skor Atinjana na strani je 3-9.