Ovi dani kao da su namenjeni sastavljanju idealnih petorki. Prethodnih dana smo gledali kako ABa liga pravi timove, na osnovu navijačkih glasova, a sada je red na FIBA.

Kako bi izgledala idealna reprezentacija Srbije, kada bismo u obzir uzeli samo poslednje dve decenije i samo nastupe na Evropskim prvenstvima u košarci? Po glasovima pristiglim u anketi, upravo ovako!

Mesto plejmejkera namenjeno je Milošu Teodosiću, dugogodišnjem kapitenu nacionalnog tima. Pored njega, u bekovskoj liniji bio bi i Bogdan Bogdanović, momak čija kariejra je tek sada na vrhuncu.

Krilo je popunio Dejan Bodiroga, svojevremeno najbolji košarkaš u evropskim okvirima i čovek kom ne bi bilo strano da povremeno odmeni nekog od bekova u njihovim ulogama. Prenos lopte, organizacija napada ili rešavanje u bitnim trenucima, Bodiroga sve to može.

Kada smo već kod rešavanja napada, nema mnogo ljudi kojima biste radije dali loptu u ruke nego Peđi Stojakoviću. Sjajni šuter, legenda Sakramenta, u ovoj ekipi se nalazi na poziciji broj četiri, a to bi protivniku koji ga čuva donelo mnogo problema zbog ''širenja'' odbrane.

Centarsku poziciju zauzima Željko Rebrača i time je ovaj tim kompletiran. Deluje prilično moćno, zar ne?

Ako vam ovakav tim nije dovoljno dobar, spremni smo da saslušamo koga predlažete. Ali, samo da vas podsetimo, Bodiroga ima četiri evropske medalje, Stojaković i Rebrača po dve, dok su Teodosić i Bogdanović po jednom bili na pobedničkom postolju.

Prethodnih dana su se pojavile idealne petorke Partizana i Crvene zvezde u ABA ligi, a ovde možete glasati koji od ta dva tima bi bio bolji. Takođe, zanimljivih imena ima i u idealnim ekipama FMP-a, Mege i ostalih učesnika regionalnog takmičenja.