Kako prenose izraelski mediji Partizan je u toj zemlji našao novo pojačanje. Posle Avramovića, Kuruksa, Ledeja i Pantera naredno pojačanje crno-belih bi mogao da bude Jam Madar. 

Mladi plejmejker koji je prošlu sezonu proveo u Hapoelu iz Tel Aviva, a izraelski "Sport 5" prenosi da je Željko Obradović lično stupio u kontakt sa mladim plejmejkerom. 

Madar ima 20 godina, seniorsku košarku igra od 2018. godine, a u 2020. ga je Boston uzeo na draftu kao 47. pika. Prošle sezone je postao najmlađi igrač u istoriji izraelske lige koji je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao. 

U prethodnoj takmičarskoj godini je prosečno postizao 17,1 poen i imao 5,2 asistencije po meču. 

Madar je zavredeo pažnju NBA skauta kada je na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina 2019. godine zajedno sa Denijem Avdijom vodio Izrael do zlatne medalje. Tada je bio prvi asistent turnira, a drugi strelac šampionske ekipe Izraela posle Avdije. 

Visok je 190 centimetara, a najveći problem u igri mu je bio šut za tri poena. Ipak u prošloj godini je sa 26,7 odsto šuta za tri skočio na 40 odsto uspešnosti na uzorku od četiri pokušane trojke po meču. 

Madar je dobio poziv od Bostona da ove sezone dođe na probu,