Košarkaška liga Srbije počinje 7. maja. Pred sam početak takmičenja je održana konferencija za medije na kojoj nije bilo predstavnika Partizana. Pored crno-belih nisu se pojavili ni ljudi iz Borca i Slobode.

Najveću pažnju privukao je svakako izostanak crno-belih, posebno zbog izjava koje je prvi čovek kluba Ostoja Mijailović davao nedavno kada je istakao da tim iz Humske neće igrati ukoliko ostanu trenutna pravila na snazi i sa kojima se u taboru crno-belih nikako ne slažu.

Prema njima, prednost domaćeg terena u skraćenom formatu KLS ima tim koji je bolje plasiran u ABA ligi, što bi značilo da bi Crvena zvezda imala prednost u polufinalu, odnosno eventualnom finalu.

"U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani", poručio je pre nekoliko dana Ostoja Mijailović, dok mu je odmah stigao i odgovor iz KLS da neće biti nikakvih novih promena pravila.

Pitanje o izostanku tri kluba dobio je direktor lige Aleksandar Grujin.

"Što se tiče učesnika koji nisu tu, svi su uredno pozvani. U komunikaciji smo sa sva tri kluba. Borac se javio, zbog utakmice koja je odigrana nije bio u mogućnosti da dođe. Što se ostala dva kluba tiče, nemam tu informaciju. Ne bih ulazio u detalje. To je pitanje za njih. Drago mi je što su se ostali klubovi odazvali. Ovo je lepa slika koja treba da ode u medije. Ova liga ima veliki potencijal, potrebno je da je podignemo tamo gde joj je i mesto. Treba da damo maksimum svi da to učinimo. Ne može sve za kratko vreme, veliki deo je urađen. Za narednu szonu ćemo imati sistem snimaka, odnosno 'instant reply'. Imamo veći broj TV prenosa samo u ovih 30 kola smo imali blizu 50 prenosa, sve utakmice u plej-ofu će ići na Areni, osim četvrtfinala gde će ići dve po dve, posle toga će svi mečevi biti prenošeni. Prenosiće se i mečevi preko YouTube kanala. Dosta toga smo uradili", rekao je Grujin.

Ostaje da se vidi šta će ovaj potez crno-belih značiti pred sam start šampionata. Ono što je poznato jeste da su Crvena zvezda, Partizan i FMP direktno prošli u polufinale i da tamo čekaju pobednika četvrtfinalnih susreta u kojima je favorit ekipa Mege.

Rival crno-belih u polufinalu biće FMP, dok će crveno-beli još sačekati rivala.