Efes je odbranio titulu u Evroligi. Zahvaljujući maestralnom Vasiliju Miciću je stigao do još jednog evropskog trofeja. Srpski plejmejker je u pobedi protiv Reala u finalu dao 23 poena i dobio je MVP priznanje.

Za razliku od Vase koji je imao ključnu ulogu u tome, njegov sunarodnik Filip Petrušev je to gledao sa klupe. Upisao je i on evroligašk pehar u svoj CV, ali nije na to imao preveliki uticaj. Zbog toga je i sam priznao da će napustiti klub.

Da je to slučaj moglo je da se zaključi i po rečima Ergina Atamana. Trener Efesa nije bio preterano optimističan na pitanje o većoj šansi za mladog srpskog centra.

"To je teško pitanje. Situacija je emotivna, svi smo sada emotivni. Videćete. Kao što znate, mi smo u prethodne tri-četiri sezone malo toga menjali. Otišao je Sertač Šanli, doveli smo Petruševa, nismo puštali ljude da odu. Kada se Simon povredio, angažovali smo Brajanta. Razmotrićemo sve kada se sezona završi. Ovaj tim je ispisao istoriju. Nemam ideju šta će se dešavati na leto, mislićemo o tome kasnije", rekao je Ataman.

Nije propustio priliku da "pecne" Šanlija koji je prešao u Barselonu.

"Rekao sam mu da ne ide, da ostane i da ćemo napasti novu titulu. Otišao je, tako da se pitam šta sada misli. U finalu je Plajs odigrao perfektan meč, verovao sam u njega. Veliki doprinos je dao i Danston, svi dobro znaju svoje uloge", zaključio je Ataman.