Crvena zvezda nije uspela da dođe do prve pobede u novoj sezoni Evrolige pošto je uprkos solidnom otporu poražena na gostovanju Real Madridu (72:56). Iako je kranji rezultat više nego ubedljiv, uspela je Zvezda da se približi Realu i na pet poena razlike u poslednjoj četvrtini, a sve je krenulo od nepotrebne tehničke greške koju je napravio Mario Hezonja, kada je njegova ekipa vodila 13 razlike.

Hezonja je odigrao dobru odbranu na niskom postu protiv Bentila, a nakon toga je počeo da maše prstom pred košarkašem Crvene zvezde pokazujući mu da "ne može da igra protiv njega".

Odmah je to primetio sudija i dok je Real Madrid išao u kontru - i Bentil se smejao Hrvatu - dosuđena je tehnička greška. To je pokrenulo seriju Zvezde od 10:2 i time je tim Vladimira Jovanovića prihvatio priključak, ali samo za kratko. Real Madrid je povratio brzo kontrolu nad utakmicom, a posao im je olakšala i vrlo loša završnica Zvezde, pošto su čak tri minuta bili bez pogotka, iako su u više navrata imali otvorene šuteve.

Bentila na kraju nije poremetila Hezonjina provokacija jer je bio najbolji igrač Crvene zvezde sa 17 poena i pet skokova, dok je hrvatski reprezentativac susret završio bez košgeterskog učinka.

Pogledajte kako je izgledao njih duel u kome je Hezonja ipak ispao naivniji...