Andrea Trinkijeri posle poraza svog Bajerna od Partizana nije bio raspoložen da dugo razgovara, ali je na konferenciji za novinare proveo više vremena u priči o meču. Pre svega, govorio je o formi crno-belih u najjačem takmičenju. "Igrali smo protiv tima koji je trenutno u najboljoj formi u Evroligi. Moram da kažem da su kraj druge četvrtine i treća četvrtina bili ključni faktori. Bili smo nerešeni na 33:33 i napravili smo četiri ofanzivna faula u nizu, takođe smo im predali šest poklon-bacanja. U trećoj četvrtini bili su bolji i nismo našli način da igramo u napadu", kratko je sažeo utiske italijanski stručnjak.

Nakon što je Željko Obradović govorio o tome da razume velike Trinkijerijeve probleme, Italijan je rekao da ne želi da previše govori o tim "kadrovskim" stvarima. "Mogu da kažem da nam nedostaju četiri-pet igrača, ali i da vam nedostaje 25 igrača možete da napravite faul. Dobri nastupi dođu i odu, sve je to deo ludog kalendara, ali kada niste u stanju da koristite faulove kad niste u bonusu, da tako pomognete svojoj odbrani u situaciji u kojoj vam fale centri, krila... Onda ne možete da pobedite. To je sve što sam rekao igračima".

Kada će povređeni da se vrate? "Kad će da se vrate? Više ni ne pitam. Već tri meseca je tu. Obst se danas vratio, ali posle dva meseca. Heris još dva-tri meseca, Hanter? Nemam pojma. Vinston? Jedna petorka je uvek vani. Nikad nismo imali ekipu. Ne volim da plačem, tako je - kako je. Ono što se mora nije teško. Ako moramo da igramo ovako, igraćemo ovako".

Trinkijeri je bio upitan i da li je nastup pred 2.000 Grobara iznenadio njegove igrače i izveo iz ih ritma na početku meča? "Znam šta znači igrati protiv Partizana pred njihovim navijačima i igrali smo u Štark areni. Da li smo bili iznenađeni? Ne verujem. Oni su najbolji navijači na svetu bez dileme, gde god da idu, uvek je ovako".

Takođe, nekadašnji trener crno-belih govorio je i o šansama "Parnog valjka" da se plasira u Top 8 fazu Evrolige. "Partizan ima ogromnu šansu da uđe u osam i sve zavisi od rasporeda. Mislim da sve zavisi od toga kada se srećeš sa nekom ekipom - kakva je forma, ko fali, ko ne vali, da li igraš kod kuće, u gostima... Imaju težak raspored, igraju protiv svih ekipa koje su tamo. Mislim da imaju dobru šansu".