Nastavlja se takmčenje u Evroligi, a Partizanu slede vreli dani u kojima će se odlučivati da li će tim Željka Obradovića zaigrati u Top 8 Evrolige. Crno-beli se sada nalaze u jako dobroj poziciji i trenutno su na deobi šestog mesta sa Makabijem, pošto oba tima imaju po 16 pobeda. Uz to, sa tri trijumfa u poslednja četiri meča Partizan je u sjajnoj formi. 

Neke računice govore da je za plasman u Top 8 potrebno 18 pobeda, a na pet kola do kraja samo Olimpijakos, Real, Barselona i Monako imaju taj učinak. Crno-belima za to nedostaju još dve pobede, mada ne mora da znači ni da se sa 17 pobeda neće ići u doigravanje. Ono što "parnom valjku" svakako ne ide na ruku je raspored.
Teško da može teže, pošto sada slede tri meča na domaćem terenu sa Olimpijakosom, Barselonom i Real Madridom, pa gostovanje Monaku, sve redom najboljim timovima Evrolige ove sezone. Poslednje kolo protiv Panatinaikosa je svakako najlakši posao i crno-beli se nadaju da će i tada imati stvari u svojim rukama i da bi im pobeda nad "zelenima" iz Atine donela prolazak dalje.

A kako ostali stoje? Za tim famoznih 18 pobeda još uvek "juri" osam timova osim Partizana, a ako "ostalo" je još četiri mesta u plejofu. Pa da vidimo kakva je situacija sa rivalima crno-belih do kraja sezone.

FENERBAHČE (17 POBEDA) – Već sada mogu dalje!

Kurir/Nenad Kostić PARTIZAN FENERBAHČE

Tim Dimitrisa Itudisa je poražen u prošlom kolu od Olimpije i tako je milanska ekipa ostala u igri za plejof, bar još neko vreme. Sada dočekuju Žalgiris na svom terenu i već tu bi mogli da obezbede prolazak dalje, ali ako to ne uspeju imaće još gostovanja Realu i Baskoniji u Španiji, derbi sa Efesom u Istanbulu i gostovanje Crvenoj zvezdi u "Pioniru" u poslednjem kolu. Ipak, deluje malo verovatno da će Fener strepeti kada stigne u Beograd...

MAKABI (16 POBEDA) – Sjajna forma i dobar raspored!

MN Press Partizan makabi

"Ponos Izraela" ima četiri pobede u poslednjih pet kola i stigao je nadomak plasmana u Top 8, ali ništa još nije gotovo. Raspored im ide na ruku jer prvo gostuju Asvelu koji je ostao bez šanse za Top 8, a potom dočekuju Virtus koji bi u slučaju poraza u narednom kolu bio na pragu eliminacije. Dočekuju i Olimpiju iz Milana i Real Madrid i gostuju Žalgirisu, tako da Makabi deluje kao da je skoro siguran učesnik Top 8! 

BASKONIJA (15 POBEDA) – Partizan će navijati za Zvezdu!

Markus Hauard
Profimedia 

Naredni meč Baskonija igra protiv Crvene zvezde u "Pioniru" i sigurno je da bi Partizanu odgovaralo da crveno-beli pobede na ovom meču. Nakon toga u Vitoriju dolaze Alba, Fenerbahče i Asvel i u poslednjem kolu Baskonija igra sa Olimpijakosom. Gostovanje u Beogradu i tri uzastopna meča kući donose nadu španskom timu da bi već u narednih nekoliko nedelja mogli da stignu do 18 pobeda!

ŽALGIRIS (15 POBEDA) – Paklen posao za Litvance!

MN Press Partizan Zalgiris

Nije bajna situacija za Žalgiris u ovom momentu. Pali su ispod crte i deveti su na tabeli, a sledi im meč sa Fenerom u gostima, meč u kome Itudis i ekipa hoće da potvrde plasman u Top 8 i da se približe vodećoj četvorci u borbi za prednost domaćeg terena u plejofu. Zatim Litvanci dočekuju Monako, Valensiju i Makabi, sve redom timove koji itekako imaju za šta da igraju, a u poslednjem kolu gostuju Bajernu. Ako do tada budu u igri za Top 8, svi u Kaunasu će biti zadovoljni. 

VALENSIJA (14 POBEDA) – Monte Karlo i Beograd odlučuju!

Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved Partizan Valensija

Valensija za sada deluje daleko od toga da zapreti Partizanu, ali šanse za Top 8 imaju. Zaostaju samo pobedu nad Baskonijom koja drži osmo mesto, a deluje da na narednim gostovanjima moraju da ostvare pobede da bi ostali u igri. Prvo gostuju Monaku, pa Crvenoj zvezdi i onda Žagirisi, a do kraja dočekuju samo Virtus. U poslednjem kolu im na noge dolazi Barselona, pa deluje da su u jako teškoj situaciji. 

EFES (14 POBEDA) – Kobni porazi u Beogradu i raskol u timu!

MN Press Partizan EfesPartizan Efes

Dvostruki uzastopni šampion Evrope je u problemu! Nakon poraza od Partizana i Crvene zvezde sada su saterani u ćošak. Postoje glasine o sukobu Ergina Atamana sa glavnim zvezdama ekipe, a turski trener je pritom bolestan i neće voditi tim na meču sa Albom u narednom kolu. Malo je prava na kiks, ali očekuje se da pobede Nemce u gostima, a onda im na noge dolaze italijanski timovi Olimpija i Virtus. Nakon toga sledi meč sa Fenerom i dolazak Monaka, tako da se posle Berlina neće seliti iz Istanbula, što je olakšavajuća okolnost. Prošle sezone je Efes u poslednjem momentu stigao do plejofa i na kraju uzeo titulu, mogu li i sada? 

OLIMPIJA (13 POBEDA) – Bez prava na grešku!

MN Press Partizan Armani

Prežaljena je bila Olimpija iz Milana u jednom momentu, a sada deluje da će sanjati Top 8 bar još nedelju dana! Igraju sa Bajernom kući i ako tu ostvare 14. pobedu makar do gostovanja Efesu i Makabiju će se nadati da mogu ipak da dođu do mesta u četvrtfinalu. Nakon tih gostovanja im dolazi Barselona pa gostuju Virtusu u meču za koji se oba tima nadaju da će imati neki rezultatski značaj. Ipak, biće teško...

VIRTUS (13 POBEDA): Samo matematika i brutalna forma!

MN Press Partizan Virtus

Svaki poraz do kraja sezone izbacuje Virtus iz igre, a taj poraz deluje neminovno. U Bolonju dolazi Real, pa slede gostovanja Makabiju, Efesu i Valensiji i italijanski derbi u Milanu na kraju sezone. Miloš Teodosić i ekipa su u Evroligi imali neke odlične mečeve, ali će im realno Top 8 biti jako daleko.