Nikola Mirotić se prvo oglasio i rekao da bi Kevin Panter trebalo da igra na Fajnal foru Evrolige ukoliko se Partizan plasira nakon trećeg meča četvrfinalne serije u Kaunas, a sada se oglasio i o samoj tuči koja se desila na meču crno-belih i "kraljevskog kluba". 

Sve je zakuvao Serhio Ljulj, potom su Geršon Jabusele i Gabrijel Dek napali igrače Partizana, a govoreći za katalonski radio "RAC 1" španski krilni centar je istakao da košarka ovakve scene ne zaslužuje. "Ne želim da komentarišem katastrofu koju su drugi napravili. Neka razmišljaju o tome kako peru lice i ruke od onoga što se dogodilo. Očigledno je da košarka ne zaslužuje ove stvari, kamoli košarka na tom nivou“, rekao je Mirotić.

Mirotić je sa Barselonom takođe zaigrao u četvrfinalu Evrolige, a on je predvodio katalonski tim do dve pobede nad Žalgirisom i doveo ih je na korak od prolaska među četiri najbolje ekipe Evrope.  Što se tiče Partizana, crno-beli takođe vode 2:0, ali su u još boljoj poziciji jer oni tek sada dolaze u Beograd i u utorak, pa eventualno u četvrtak će imati priliku da u mečevima sa Realom u "Areni" overe odlazak na F4. Ipak, problem prave povreda Dantea Egzuma, kao i suspenzije za Kevina Pantera (dve utakmice) i Matijasa Lesora (jedna utakmica). 

Profimedia/Burak Akbulut / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM, Profimedia/Burak Akbulut / Anadolu Agency Real Madrid Partizan tuča