Serhio Ljulj je heroj! Iskusni španski bek je doneo titulu šampiona Evrope Real Madridu neverovatnim pogotkom na 3,2 sekunde do kraja utakmice! Real Madrid je savladao Olimpijakos 79:78, a koš Serhija Ljulja za pobedu je bio njegov prvi i poslednji na meču. 

Imao je hrabrosti da šutne posle utakmice u kojoj gotovo da nije postojao preko 221 centimetara visokog Mustafe Fala. Posle meča, nakon što je iz ruku Dejana Bodiroge dobio pehar kao kapiten Reala, objasnio je sve što je uradio na terenu:

"Hvala na čestitkama, bilo je neverovatno. Trener i saigrači szu verovali u mene, da ću pogoditi taj šut. Bio je težak šut, probao sam da idem u desno, da stanem u sredinu i šutnem, a ako ne bi ušla Tavares bi je uhvatio ispod koša. Ušla je i srećam san zbog nas i našeg tima", rekao je Serhio Ljulj. Kako to jednostavno zvuči, ali s druge strane i izgleda lako - kada neko zna!

Pre ovog šuta Serhio Ljulj je samo dva puta šutnuo na koš, jednom za dva i jednom za tri i oba puta je promašio. Na kraju je bio hladan kada je bilo najbitnije, a kako sam kaže, čak i da je promašio MVP ovog F4 Valter Tavares bi sve to rešio skokom i poenima ispod koša.