Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić konačno je postigao dogovor sa Crvenom zvezdom i od naredne sezone nosiće dres voljenog kluba, prenosi "Mozzart Sport". Pregovori su se otegli nakon Teovog odlaska iz Virtusa, spominjalo se u jednom trenutku da će čitav posao propasti, ali je na kraju i trener Duško Ivanović "aminovao" dolazak sjajnog plejmejkera.

Već godinama se pričalo o dolasku Miloša Teodosića u Crvenu zvezdu, klub za koji navija, ali se "kockice nisu poklopile" zbog njegovog bogatog ugovora sa Virtusom. Kada ni to nije bila više prepreka, Zvezda je krenula po 37-godišnjeg plemejkera koji će sada prvi put u karijeri obući crveno-beli dres.

Prethodno je Teodosić "uhvaćen" u provodu sa Nedovićem i čini se da će se nekadašnji saigrači iz reprezentacije Srbije ujediniti na bekovskim pozicijama kod Duška Ivanovića i pokušati da vrate krunu ABA lige već sledeće sezone, odnosno traži se što bolji rezultat u Evroligi.

Podsetimo, Teodosić je karijeru započeo u Studentu iz Valjeva, potom je bio u Metalcu, a prvi put na ozbiljnoj sceni primećen je u dresu FMP Železnika. Potom je 2007. godine otišao u Olimpijakos, a igrao je još za CSKA Moskvu, L.A. Kliperse i Bolonju u kojoj je od 2019. Prethodne sezone je imao preko 10 poena i skoro šest asistencija u Evroligi u dresu Virtusa, ali se ovaj klub nije plasirao u četvrtfinale.

Ovog leta u Crvenu zvezdu stigli su Dejan Davidovac i Marko Simonović, a otišao je veliki broj igrača i sprema se velika rekonstrukcija na Malom Kalemegdanu.

BONUS VIDEO:

Pešić o Teodosiću Video plus