Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo, a tom prilikom održao je i konferenciju čiji bi kraj mogao da izazove mnogo reakcija. Na poslednje postavljeno pitanje iskusni stručnjak otvorio je dušu - njegov komentar mogao bi da izazove burne reakcije i u regionu jer se čini kao da je Pešić najavio da Srbiju čeka sudbina Hrvata koji su već dugo bez zapaženog učinka!

Iskusni Pešić koji je pre više od dve decenije reprezentaciju tadašnje zemlje odveo do zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu sada je uključio alarm u srpskoj košarci. Istakao je kako svi akteri sem igrača moraju da budu bolji jer nas u suprotnom čekaju daleko slabiji rezultati i slavlje čak i kada se plasiramo na neko veliko takmičenje.

"Završio bih, ako smem. Ne popravljamo li se mi u srpskoj košarci... Odmah da znate da su najbolji deo srpske košarke igrači, a ja znam ko su igrači i njihove mane i vrline. Trenirao sam i debele i mršave, sa velikim glavama i sa kratkim nogama, Holanđane i Australijance i tvrdim da su naši igrači najbolji deo srpske košarke. Dobro je da znate šta Svetislav Pešić, selektor kaže, ne promeni li se ova košarka, svi ćemo biti srećni da se kvalifikujemo, Medalja neće biti. To dobro znate. Imamo situaciju u Srbiji da košarka postaje sredstvo za ciljeve, a nije cilj. Kada je bila cilj, bilo je rezultata u svim kategorijama. Sada je sredstvo, a ako se tako nastavi... Smejaće nam se i ovi levo od nas, ka Italiji", rekao je selektor Pešić.

Mondo / Uroš Arsić Okupljanje Košarkaške Reperzentacije

Podsećamo, reprezentacija Srbije je šest godina bez medalje, a poslednja je osvojena u selektorskom mandatu Saše Đorđevića. Na Evropskom prvenstvu 2017. godine, iako strašno oslabljeni zbog povreda, reprezentativci Srbije su stigli do finala i tamo izgubili od Slovenije. Nakon toga je Srbija upisala peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini 2019, propustila Olimpijske igre u Tokiju 2021. i bila deveta na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

MONDO/Uroš Arsić Konferencija KSS

BONUS VIDEO:

Pešić o otkazivanjima igrača Kurir spor