Košarkaš Dreksela Terens Batler pronađen je mrtav u svom stanu u sredu ujutro, potvrdio je univerzitet. Batler (21) je bio krilni košarkaš, a prema još nepotvrđenim informacijama u američkim medijima, oduzeo je sebi život pucnjem iz vatrenog oružja.

Rođen je u gradu Marlboro u Merilendu, a u srednjoj školi beležio 17,8 poena u proseku što je bilo dovoljno za počasni izbor najboljih sportista sa akademskim prosekom dve godine zaredom. Takođe, Batler je proglašen za najkorisnijeg igrača Bišop Meknamare u 2019. godine. "Bio je mladi čovek koji je imao mnogo talenta i na terenu i van njega", rekao je trener njegovog srednjoškolskog tima.

Saučešće porodici i prijateljima mladog košarkaša prenela je stranica NBC Filadelfija: "U ime cele Dreksel zajednice, izražavamo najdublje saučešće Terensovoj porodici, prijateljima i saigračima", rekao je predsednik Dreksel univerziteta Džon Fraj u saopštenju.

BONUS VIDEO:

IZ PAZARA NA BERKLI: Pijanista Adem Mehmedović primljen na koledž, a sada sakuplja novac za školarinu i treba mu pomoć! TV Kurir